GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: 14 Temmuz ruhu ile direnişi devrimle taçlandıracağız

HPG ve YJA-Star gerillaları, 14 Temmuz 1982 Direnişi'nin yıl dönümünde PKK kadrolarından Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'i andı.

HPG ve YJA-Star gerillaları, PKK'nin öncü kadrolarından Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'in ardılları olarak mücadeleyi büyüteceklerini belirtti. Gerillalar, Dörtler'in ruhuyla faşizmi yenecekleri mesajını verdi.

HPG ve YJA-Star gerillaları, 14 Temmuz 1982 Direnişi'nin yıl dönümünde PKK kadrolarından Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'i andı. 

Gerillalar, duygu ve düşüncelerini ANF ile paylaştı...

'FEDAİ RUH GEREKİYOR'

HPG Gerillası Fedakar Fedaî: "Dörtler şahsında Kemal Pir, Hayri Durmuş,  Akif Yılmaz ve Ali Çiçek arkadaşları da anıyorum, onlar zindanlarda büyük bir direnişin sahibi oldular. TC devleti gerçekleştirdiği  baskılarla hareketimizi  Amed zindanında bitirmek istiyordu. O arkadaşlar buna karşı ölüm orucuna girme kararı aldılar. İdeolojik güçle direnmeyi kendilerine görev bildiler ve bu görevi yerine getirmek için mücadele ettiler. Onların direnişi günlerce sürdü. Her ne kadar fiziki bir eylem olsa da onların ideolojik güçleri eylemlerini başarılı kıldı. O direnişe şahitlik eden TC devleti  PKK’li ruhun gücünü itiraf etti. Hareketimizi bitirmek isteyen güçler  direniş karşısında kaybettiler. O arkadaşlar zindanda çok büyük bir direniş sergilediler; öyle bir direniş gösterebilmek büyük fedai ruh gerektirmektedir ve onlar da bu ruhun sahibidirler. Halkın bağlılığı daha da büyüdü.”

'DİRENİŞ ÇİZGİSİ FAŞİZMİ YENECEK'

HPG Gerillası Sipan Kato: "14 Temmuz ruhu, direniş ruhudur. Kemal’in, Hayri’nin, Ali’nin duruşlarını başarı ruhudur. Kemal Pir arkadaşın ‘ben harekette başarı görüyorum’ sözüne layık olmaya çalışarak başarı için mücadele edeceğiz. 14 Temmuz direnişçileri halkımız ve hareketimiz için mücadeleyi büyüttüler. Faşist zihniyet var oldukça direnenler de olacak. Onların mirasını devralan binlerce kişi bugün direndikleri, sömürgeciliğe karşı baş eğmedikleri için zindandadır. 34 yıl geçti üzerinden fakat faşist zihniyetten hiçbir şey değişmedi. Şırnak, Cizre, Sur'da aynı ruhla halkımız direniyor.  Halkımızın direnişini selamlıyorum.  

Bir seneden fazladır Önderliğimiz üzerinde faşist uygulamalar arttırılmış durumda.  14 Temmuz direniş sahipleri direnişlerini Önder Apo’dan aldı.  Biz de Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Halk ve gerilla olarak iyi örgütlenip mücadeleyi kazanacağız. Ali Çiçek arkadaş çok genç biri olmasına rağmen direnişiyle düşmana geri adım attırmayı başarmış bir kahramandır. Biz de şehitlerimizi örnek alarak başaracağız. Kemal Pir arkadaşın ‘Yaşamı uğruna ölecek kadar seviyoruz' ve Hayri Durmuş yoldaşın 'mezar taşıma halkına borçludur yazın' ve Ali Çiçek arkadaşın da ‘biz direnişi PKK’den öğrendik' sözleri bize meşale niteliğindedir. O zaman da faşizm direniş karşısında yenildi, bugün de direniş  çizgisi kazanacaktır."

'ONLARIN ARDILLARI OLARAK MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

YJA-Star Gerillası Gulbahar Nûda: "Amed zindanında, düşman PKK kadroları şahsında hareketimizi bitirmeyi ve onursuz yaşatmayı amaçladı. Ancak arkadaşlarımız özgür ve onurlu yarınlar için, direnişte ısrar ettiler. Duruşları, direnişleri ve şehadetleri düşmana onurlu yaşam için can verebileceklerini gösterdi. Zindana atılan yoldaşlarımız müdelelerinin haklılığı ve tüm halkların kurtuluşu için direndiler. Çünkü onlar Kürt halkı şahsında tüm halkların özgürlüğü için bu yola çıktılar. Mücadeleleri bugün de canlıdır. Özgür bir gelecek ise her zamankinden daha yakındır. Kapitalist modernite her zaman karşısında direnişi buldu ve böyle devam edecektir. Bugün şehirde direnen halkımız ve dağdaki gerillalarımız bu mirasın takipçisidir. Biz de onların ardılları olarak mücadeleyi sürdüreceğiz.”

'ONLARIN ANISINA DEMOKRATİK KONFEDERALİZMİ OTURTACAĞIZ'

HPG Gerillası Welat Agirî: "14 Temmuz 1982’de  düşmanı sarsan direniş eylemleri gerçekleştirildi. Yıllarca Kürtleri yok sayan, bitirmek isteyen sömürgeciler yenildi. Kürt halkı için yeniden doğuşun ifadesi olan PKK hareketi direniş eylemiyle büyüdü. Hareketimizi tasfiye etmek isteyenler de bunu başaramayacaklarını gördüler.  Bütün Ortadoğu’da yankı bulan zindan direnişçileri bizim öncülerimiz oldular.  Rojava Devrimi o ruhun kararlılığıyla başarıldı ve Kuzey Kürdistan’da YPS ile YPS-JIN yine aynı ruhla halkımızı AKP hükümetinin faşist saldırılarına karşı korudu. Önderlik felsefesinin direniş ruhuyla Kürdistan’da mücadele edeceğiz. Onların anısına Ortadoğu’ya demokratik konfederalizmi oturtacağız.”

'BAĞLILIĞIMIZI MÜCADELEYİ YÜKSELTEREK GÖSTERECEĞİZ'

YJA-Star Gerillası Melsa Dêrik: "14 Temmuz direnişçilerini saygı ile anıyorum. Bu hareket onların engin mücadeleleri sayesinde bugünlere taşındı. Bizi yürüten, yol gösteren onların mücadelesidir.  Onlar bu harekette çok büyük bir emek verdi. Öncülük rolü üstlendi. Biz de devam edeceğiz.  Şehitlere bağlılığımız onların mücadelelerini yükseltmekle anlamlı olacaktır; o iddia ile direneceğiz. Kürdistan devrimini, halkların devrimini bu şekilde gerçekleştireceğiz.”