Gerillalar 2 polis ve 3 askeri öldürdü

Gerilla eylemleri artarak devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 2 polis ile 3 asker öldürülürken, 1 panzer de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, artarak devam eden gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gerillaların 6 Temmuz günü saat 22.00'de Van'ın Bahçesaray(Miks) ilçe merkeze yönelik 2 koldan kapsamlı bir eylem düzenlediğini kaydeden HPG, “Birinci kol; Kaymakamlık ve Emniyet binalarını hedef almış, orta ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Kaymakamlık roket atar silahlarıyla isabetli vurulurken 1 panzer de darbelenmiştir' bilgisini verdi. 

Açıklamaya göre, İkinci kol;  Askeri Taburu hedef alarak etkili vuruşlar yapmıştır. Burada 1 mevzi imha edilirken, kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Çok sayıda ambulans ile ölü ve yaralıları Van hastanesine nakletmiştir. Bu bölgede TC ordusu birlikleri tarafından operasyon başlatılmıştır. Bu operasyona katılmayan Nuisê köyü korucuları hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılırken silahlarına da el konulmuştur.

Güçlerimizin bu eyleminde çok sayıda ölü ve yaralı olurken sayı netleştirilememiştir. Net gözle görülen 2 polis öldürülmüştür. Bu eylem Şehit Avaşin ve Şehit Simko yoldaşlar anısına gerçekleştirilmiştir” dedi.

HPG, 8 Temmuz günü saat 12.00'de Gerillalarının Beytüşşebap taburuna bağlı Çeper tepesinde konumlanan Türk ordu birliklerine yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirdiğini, Eylem de 1 askerin öldürüldüğünü ifade etti.

HPG, Elazığ ve Amed’deki eylemlere ilişkin de şu bilgileri verdi:

“6 Temmuz günü saat 11.20'de Güçlerimiz Elazığ'a bağlı  Bêrik karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol dışında bulunan 4 asker etkili vurulmuş 2 asker öldürülürken 2'si ise yaralanmıştır. Yine Karakol'a da eylem düzenlenmiş ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

7 Temmuz günü saat 19.00 ile 20.00 arası Amed'in Lice-Pasur ilçesi yolu Gerillalarımız tarafından kontrol altına alınmıştır. Yaklaşık 40 araç toplanmış, burada bulanan halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Pasur'a bağlı Şêxbuba, Hêrta ve Kuyê köyü korucuları ve askerler eylem alanına rastgele ateş ederken, eylem sonrası Gerillalarımız ile askerler arasında kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Eylem düzenleyen Gerilla birliğimiz sağlam bir şekilde bölgeden uzaklaşmıştır.