Gerillalardan Amed ve Urfa’da eylem

HPG/YJA Star gerillaları Urfa ve Amed’de Türk ordu güçlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 5 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, 28 Mart günü saat 08.30'da Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Mızarê Karakolu’ndan bir jandarma otobüsü Siverek'e doğru gittiği esnada bir gerilla birimi tarafından bu otobüse yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini belirtti. HPG, “Bu eylemde 4 jandarma öldürülürken 7 jandarma da yaralanmıştır. Olay yerine çok sayıda ambulans gelerek ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.

Olay ardından Gerilla birimimize bir araçtan yapılan silahlı saldırıya karşılık vermiş bunun sonucunda daha sonra öğrenildiği kadarıyla muhtar olan bir kişi çatışmada ölmüştür” dedi.

KOBRA HELİKOPTERLERİ GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

HPG açıklamasında, “31 Mart günü(bugün) saat 09.00 - 10.00 arasında 3 Skorsky tipi helikopter Kobra tipi helikopterler desteğinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi sınırında bulunan Oremar alanına bağlı Şehit Zerdeşt tepesine indirme yapmak istemiştir. Şehit Gafur tepesine yaklaşan Kobra tipi helikopterler, Gerilla güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Bunun üzerine Kobra tipi helikopterler geri çekilmek zorunda kalmıştır” denildi.

AMED’DE OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERE EYLEM

29 Mart günü Türk ordusunun Amed-Bingöl yolu üzerinde bulunan Qilêdan ve Motka köyü çevresinde indirmeler gerçekleştirerek operasyon başlattığını vurgulayan HPG, “30 Mart günü Amed'in Lice ilçesine bağlı Markê köyü tepesinde 10 kişiden oluşan bir grup TC askerine yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülürken 3 asker de yaralanmıştır” diye belirtti.

HPG Açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

KOBRALAR HEREKOL DAĞINI VURDU

“30 Mart günü saat 11.00 - 12.00 arasında Şırnak'ta bulunan Herekol dağı yamacı Kobra tipi helikopterlerce vurulmuştur.

UÇAKLAR GARE’Yİ VURDU

31 Mart günü(bugün) saat 10.00 – 11.00 arasında Türk savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanlarımızdan Gare alanına bağlı birçok yerleşim yerinin bulunduğu köy çevreleri bombalanmıştır. Gundê Avê, Çemankê köyü ile Çemankê mıntıkasına bağlı Kanî Masî çevreleri yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Bu bombardımanlarda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde zarar meydana gelmiştir.”