GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalardan Newroz mesajı

Yeni ve özgür bir yaşamın sembolü olan Newroz, bu yıl Kürt halkı tarafından büyük bir direniş ruhuyla karşılanıyor.

Yeni ve özgür bir yaşamın sembolü olan Newroz, bu yıl Kürt halkı tarafından büyük bir direniş ruhuyla karşılanıyor. Soğuk kışın ardından kardelenlerin karı delmesi Newroz’un gelişini müjdelerken, HPG gerillalarda verdikleri mesajda Kürt halkına özgürlüğü müjdeliyor.

HALK VE GERİLLA OLARAK BU DİRENİŞİ BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ

Viyan Berxwedan: Öncelikle bu Newroz’u başta Rêber Apo’ya ve direnen tüm halkımıza kutluyorum.    Bu yılki Newroz’un anlamı çok büyüktür. Çünkü mücadelemiz faklı bir dönemece girdi. Tabi ki gelişen serhildanları daha fazla yükseltmek için, gerilla olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Kürt halkının direnişini her anlamıyla sahipleniyoruz. Halkımızın direnişi daha büyük serhildanlarla, daha büyük direnişlerle taçlandırılması lazım. Sadece şu anda halkın vermiş olduğu direniş büyük bir coşku, büyük bir moral ve büyük bir atmosferdir. Halkımız korkusuzca bir direniş sergiliyor. Önderliği tecrit konumundan çıkartmak için mücadelenin diriliş noktasını daha anlamlı kılmamız gerekmektedir. Kesinlikle halk ve gerilla olarak birlikte bu direnişi sürdüreceğiz, sonuna kadar da devam edeceğiz. Bu Newroz diğer Newrozlar gibi değil. Newroz’un anlamı bu sene daha farklıdır. Bu Newroz’un anlamı; halkların dirilişidir, direnişidir ve fedaice mücadelesine sahip çıkmasıdır. Bu yüzden tekrardan tüm halkımıza, Önderliğe, bedel veren ve bu bedeller karşısında büyük duruş sergileyen gençlerimize kutlu olmasını diliyoruz.

NEWROZ İNSANIN DÜNYAYA YENİDEN GELMESİDİR

Rodî Ardil: Bahar geldi. Önümüz bahar, bizim için bahar her zaman yenilik demek. Newroz yeni gündür, yeni gün geliyor. Gerilla ve halkımız için varlık yokluk dönemi, bu dünyada var olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Bunun içinde güçlü bir irade ortaya koymamız gerekiyor. Kürt halkı olarak birlikteliğimizi sağlamalıyız. Her gün öldürülüyoruz, bombalar üzerimize yağdırılıyor. Her gün annemiz, babamız ve kardeşlerimiz öldürülüyor. Katliamdan geçiriliyoruz. Bu yeni gün yani Newroz, insanın dünyaya yeni gelmesi gibidir. Bizim için anlamı budur. Güçlü bir iradeyle düşmanın karşısında ben varım demek gerekiyor. Binyıllardır bu şekilde öldürülüyoruz. Tarihte Dehak Kürt halkını bu şekilde öldürüyordu ve kaybettiriyordu. Bugün Erdoğan ve Davutoğlu Dehak rolündedir. Yani Dehak gibi Kürt halkını öldürüyorlar. Newroz’da yediden yetmişe kadar tüm halkımızın alanlara çıkıp sesini yükseltmesi gerekiyor. Birlikteliğimizi sağlarken bu dünyaya sesimizi duyurmalıyız. Tüm dünya insanlığı kadar bizimde yaşam hakkımız var ve bizde yaşamımızı sürdürmeliyiz.

Bu baharda, Newroz da gerilla olarak üzerimize ne görev düşerse muhakkak yerine getireceğiz. Halkımızın bu konuda endişesi olmasın, halkımız gerillayla bütünleşerek bu düşmanı topraklarımızdan atacaktır. Atalarımız gibi ülkemizde birlikteliğimizi sağlayarak varlığımızı sürdürelim. Tüm insanlığın ve Kürt halkının Newroz’unu kutluyorum.

Newroz pîroz be.