Gerillaların Şehit Sıtkı’nın cenazesini çıkardığı anlar…

HPG gerillaları, 3 Mayıs günü Türk askerlerinin saldırısı sonucu katledilen Sıtkı isimli Kürdistanlının cenazesini çıkararak ailesine teslim etmesinin görüntülerini paylaşıyoruz.

Güney Kürdistan’ın Sıpê Gıjnê bölgesinde, ekonomik ihtiyaçlardan dolayı ot ve mantar toplamaya çıkan köylüler 3 Mayıs günü Türk askerlerinin saldırısına uğramıştı.  Saldırıda 1 köylü katledilirken, bir köylü de yaralanmıştı.

Köylüler 3 gün boyunca cenazeyi alma girişiminde bulunmuş ve her defasında Türk askerlerinin saldırılarına maruz kalmıştı.

Şehit yakınlarının Duhok valiliği aracılığı ile Türk devletinden cenazeyi alma talepleri ise askerlerin saldırısı ile yanıt buldu.

Aile daha sonra ise HPG gerillalarından yardım talebinde bulundu ve gerillalar, 6 Mayıs günü sabah saatlerinde Türk askerlerinin bulunduğu tepelerden yapılan taciz saldırılarına rağmen, bölgeye giderek cenazeyi aldı ve ailesine teslim etti.

Cenazeyi teslim alan şehit yakınları, HPG gerillalarına teşekkürlerini sunup, “PKK bize söz vermişti, ‘20 şehit de versek cenazeyi oradan çıkaracağız. Şehit bizim şehidimizdir’ demişlerdi. Sözlerini tuttular, onlara teşekkür ediyoruz. Bunu asla unutmayacağız” diye konuştu.

Cenazeyi gerillalardan teslim alan halk ise yüzlerce araçlık konvoy ile cenazeyi Şeledize’ye götürdü.

3 Mayıs günü Türk savaş uçaklarının saldırısında 1 köylü yaşamını yitirmiş, 1 köylü de yaralanmıştı. HPG gerillaları saldırının haberini alır almaş, bölgeye giderek, yaralıya ilk müdahaleyi yapmıştı.