GÖRÜNTÜLÜ

Germiyan ve Kerkük’te Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle fidanlar dikildi

Güney Kürdistan’ın Xurmatu bölgesi ve Kerkük’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle kutlamalar yapıldı, fidanlar dikildi.

Güney Kürdistan’ın Xurmatu bölgesi ve Kerkük’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle kutlamalar yapıldı, fidanlar dikildi.

XURMATU

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan, Güney Kürdistan'ın Germiyan bölgesinin genelinde Xurmatu merkezli Warani köyünde kutlandı. Germiyanlılar kutlama öncesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için ağaçlar dikti. Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) öncülüğünde düzenlenen kutlamaya Germiyan ve çevre illerden yüzlerce kişi katıldı. Kutlama öncesi zeytin ağaçları diken halk, daha sonra kutlama alanına geçti. Burada Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitlerinin anneleri pasta kesti.

'ÖNDER APO VERDİĞİ MÜCADELEYLE ARTIK KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN HİÇBİR ENGEL YOKTUR'

Kutlamanın açılış konuşmasını Tevgera Azadî Komekgeha Kurdistan Germiyan Eşbaşkanı Mamoste Yusra yaptı. Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ın tüm Kürt halkına ve Germiyan kadınlarına kutlayan Yusra, “Önder Apo Kürt kadının kahramanlığı ortaya çıkarttı. Bunun en yakın örneği Kobenê’de savaşan Kürt kadının kahramanlığı oldu. Kürt kadının verdiği direniş mücadelesiyle bu kahramanlığı tüm dünyaya göstermiştir. Önder Apo'nun çıkmasıyla beraber Kürdün öz gücünü tüm Kürt halkına göstererek iradesini fark ettirmiştir" dedi. DAİŞ çetelerine karşı Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin verdiği mücadeleye de dikkat çekti.

RJAK üyesi Mahabat Celal ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı.

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi (Komali Gencani Welatparezi Kurdistan) üyesi Periyoz Refaf ise, Öcalan’ın İmralı zindanında başta Kürdistan halkı olmaz üzere tüm halkların mücadelesini verdiğini söyledi.

Kutlama sanatçıların sahne alması ve halaylarla sona erdi. 

KERKÜK

Kerkük’teki kutlama da RJAK tarafından düzenlendi. Kerkük’e bağlı Sekaniyan köyünde yapılan etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin yanı sıra çok sayıda Kerküklü katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlik Tevgera Azadi, RJAK, Hızbi Şui ve Kürdistan yurtsever gençlik hareketi adına mesajlar okundu. 

Etkinlikte ilk olarak söz alan Tevgera Azadi eş başkanı Şilan Şakir, Öcalan’ın doğum gününün Kürt halkı için yeni bir tarihi başlangıcı olduğuna dikkat çekti.

‘ÖNDER APO İLE BİRLİKTE KÜRT KADINI ÖZGÜRLÜĞE ADIM ATTI’

Kutlamada RJAK adına konuşma yapan Lavin Nuredin Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan’da başlatmış olduğu direnişle birlikte Kürt kadınının özgürlük yolunda büyük adımlar attığını söyledi.

RJAK açıklamasından sonra Tevgera Azadi, Hızbi Şui ve gençlik hareketi adına birer konuşma yapıldı. 

Konuşmalardan sonra Öcalan’ın doğum günü için pasta şehit anneleri tarafından kesildi. Ardından daha önce yapılmış olan ve ismi Abdullah Öcalan Parkı olarak değiştirilen Sekaniyan parkının açılışı yapılarak, fidanlar dikildi.

Dikilen fidanlardan sonra kültürel aktivitelerle devam eden kutlamada Ş. Amed Qamışlo müzik grubu ve Ş. Halil tiyatro gurubu sahne aldı.

Etkinlik yerel sanatçıların sahne alması eşliğinde çekilen halay ve atılan ‘Be Serok jiyan nabe’ sloganları ile son buldu. 

‘ÖNDER APO KÜRT DÜNYASINA DOĞAN GÜNEŞTİR’

Kutlamada ANF mikrofonlarına konuşan Kerküklüler, Öcalan’ın Kürt dünyasına doğan bir güneş olduğuna dikkat çekerek, “Eğer Önder Apo olmasaydı sahte önderlerin bize çizdiği sınırlar içerisinde yaşıyor, Kuzey’de Doğu’da ve Rojava’da Kürtlerin yaşadığını bilmiyor olacaktık. Önder Apo’nun başlatmış olduğu devrim hem düşmana hem de içteki işbirlikçilere karşıdır. Bu nedenle Önder Apo ulusal Kürt Halk Önderi unvanını aldı ve layığı ile yerine getirdi.” 

...