Gever bombardıman altında

Gever'de direnişi kıramayan devlet güçleri, gece saatlerinden bu yana direnişin sürdüğü Güngör ve Cumhuriyet mahallelerini havan, top ve obüslerle bombardıman altına aldı.

Direnişin 24'üncü gününe girdiği Gever’de dün öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde bir tankın imha edilmesiyle başlayan bombardıman devam ediyor. Tanklar ve onlarca zırhlı araçla girmeye çalıştıkları Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde YPS ve YPS-JIN'in direnişiyle karşılaşan devlet güçleri, mahallelere obüs, havan ve top atışlarını kesintisiz sürdürüyor.

Yer yer silah seslerinin duyulduğu mahallelerde, özellikle 2 mahallenin birleştiği noktalarda bombardıman sonucu yüzlerce ev yerle bir oldu. Sabah saatlerinde ise direniş mahallerine ve Şemdinli yol güzergahına onlarca askeri kirpi ve Kobra tipi zırhlı araç sevk edildi.

"Sokağa çıkma yasağı" adı altında kuşatmanın 6'ncı gününe girdiği ilçeye bağlı Vezirli (Vezirava) köyü ve Çimenli mezrası çevresinde Kobra tipi zırhlı araçlar, bin 500'e yakın kişinin ikamet ettiği köy ve mezra içinde sürekli devriye turları atarak, evlerinden dışarıya çıkan yurttaşları taciz ediyor. 

İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik (Xirvate) beldesindeki Jandarma Karakolu ise akşam saatlerinde dağlık alanlara 3 adet aydınlatma fişeği attıktan sonra tepeleri ağır silahlarla taradı.

İlçe merkezi ve yakındaki köylerin semalarında helikopter ve Heron hareketliği ise sürüyor.