Gever’de bombardıman sürüyor

Öz yönetim direnişinin 22 gündür sürdüğü Gever'de, gece saatlerinden bu yana Cumhuriyet, Orman ve Güngör mahallelerine yönelik yoğun bombardıman yapılıyor.

Sıkıyönetim kuşatmasına karşı 22 gündür öz yönetim direnişinin devam ettiği Hakkari'nin Gever ilçesinde, direniş mahallelerinde YPS ve YPS-JIN direnişiyle karşılaşan devlet güçleri, mahallelere yönelik bombardımanı son 3 gündür yoğunlaştırdı. Mahallelerdeki direnişi kıramayan devlet güçleri Cumhuriyet, Güngör ve Orman mahallelerindeki birçok noktayı, gece saatlerinden beri Tümen Komutanlığı, Efeler Taburu ve Şemdinli yol güzergahında konuşlandırılan tanklarla havan, obüs ve toplarla bombardıman altına aldı.

Sabah saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam eden bombardıman aralıklarla devam ederken, yer yer şiddetli patlamalar meydana geldi. Ambulans trafiğinin yoğun olduğu kentte gece boyu hava hareketliliği de sürdü. 

Öte yandan sabah saatleri itibariyle yer yer silah seslerinin duyulduğu mahallelere, İpekyolu Caddesi üzerinden çok sayıda zırhlı araç ve zıhlı kepçe sevk edilirken, ağır bombardımana rağmen mahallelerde YPS ve YPS-JIN güçlerinin direnişi sürüyor.