YENİLENDİ

Gever’de çatışma: Bir tank imha edildi

Kuşatma ve saldırılara karşı 23 gündür kesintisiz direnişin devam ettiği Gever’de, sessiz geçen gecenin ardından sabah saatlerinde çatışmalar yeniden başladı.

Sıkıyönetim saldırılarına karşı direnişin 23’üncü gününde devam ettiği Hakkari’nin Gever ilçesinde çatışmalar yeniden başladı. Gece boyu süren sessizliğin ardından Cumhuriyet Mahallesi'ne girmeye çalışan özel harekatçılar ile YPS ve YPS-JIN direnişçileri arasında kısa süreli atışma yaşandı. Çatışmanın ardından direnişi kıramayan devlet güçleri geri çekilirken, mahallelere yönelik ara ara top ve havan atışları yapılıyor.

Orman Mahallesi'nde ise sabah saatlerinde 2 şiddetli patlama meydana gelirken, patlamanın nedeni ve sonuçları hakkında bilgi edinilemedi. 

Geçen günlerde 82 sivilin bombardıman nedeniyle evlerinden çıkmak zorunda kaldığı Cumhuriyet Mahallesi'nde ise bir grup sivil yurttaş daha evlerinden çıkarıldı. Yurttaşların, "toplama merkezine" dönüştürülen Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Cumhuriyet Mahallesi’ne tanklarla girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS-YPS JİN üyeleri arasında çıkan çatışmada bir tank imha edildi.