Gever’de zırhlı araca eylem

Direnişin sürdüğü Gever'de zırhlı araçların mahallelere girmeye çalışması esnasında yaşanan patlamaların ardından olay yerine 3 ambulans sevk edildi.

Sıkıyönetim kuşatmasına karşı direnişin sürdüğü Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde Şemdinli yol güzergahındaki ara sokaklardan Cumhuriyet ve Orman mahallelerine girmeye çalışan zırhlı araçların geçişi esnasında patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından zaman zaman silah sesleri de yükselirken, olay yerine 3 ambulans sevk edildi.

27 Mart'ın akşam saatlerinde çevredeki karakollardan obüs ve top atışlarının yapıldığı Peylan (Güçlü) köyünde ise patlamamış bir havan topu fark edildi. Köylülerin haber vermesi üzerine 1 tank ve çok sayıda zırhlı araçla köye gelen devlet güçleri, mühimmatı kontrollü bir şekilde patlattı.

Öte yandan ilçe merkezinin çevresi ile dün akşam saatlerinde "sokağa çıkma yasağı" ilan edilen Vezirava (Vezirli) köyü ve Çimenli mezrasının semalarında Kobra ve skorsky tipi helikopterlerin hareketliliği yaşanıyor. Köy ve mezranın çevresi de onlarca zırhlı araçla ablukaya alınmış durumda