Gever’den getirilen 17 cenaze daha korsanvari şekilde gömüldü

Gever'deki özyönetim direnişinde yaşamını yitiren ve teşhis işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen 17 cenaze kaçırılarak, kimsesizler mezarlığına gömüldü.

Gever'deki özyönetim direnişinde yaşamını yitiren ve teşhis işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen 17 cenaze kaçırılarak, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Erzurum’da korsan gömülen cenazelerin sayısı 52'ye çıktı. 

Hakkari’nin Gever ilçesindeki özyönetim direnişinde yaşamını yitiren ve teşhis işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen 17 cenazenin tamamı kaçırılarak, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Daha önce de 35 cenazenin 15 günü doldurduğu gerekçesiyle kimsesizler mezarlığına defnedildiği ATK'de kalan 17 cenaze de Erzirom Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından defnedildi. Cenazelerin ne zaman defnedildiği öğrenilemezken, nereye defnedildiği hakkında da bilgi alınamadı. 

Gever'den Erzurum ATK'ye bugüne kadar 77 cenaze getirildi. Cenazelerden 25'i aileleri tarafından teşhis edilerek, teslim alınırken, 35 cenaze ise 15 günü doldurduğu gerekçesiyle korsanvari şekilde kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Son olarak defin işlemi yapılan 17 cenazeyle birlikte toplam Erzirom'da toplam 52 cenaze kimsesizler mezarlığına defnedildi.