Gever'e yürüyüş büyüyor: Kürtler dört bir taraftan yollarda

Saray çetelerinin soykırım saldırılarının devam ettiği Gever'e yürüyüşler sürüyor. Van'ın yanı sıra Hakkari ve Şemdinli'den de yürüyüşler başladı. Halk, askerlerin engellemelerine rağmen geri adım atmıyor.

Saray çetelerinin soykırım saldırı ve kuşatmaların sürdüğü Hakkari'nin Gever ilçesindeki ablukayı kırmak için Van ile birlikte Hakkari ve Şemzînan'dan da yürüyüşler başladı. Gever'e bağlı Esendere (Bajirgeh), Eski Havaalanı ile Doski bölgelerindeki köylerden yüzlerce kişinin yola çıkması üzerine ilçe giriş-çıkışlarındaki zırhlı araç sayısı arttırılarak geçişler engellendi. 

Türk askerleri, Doski bölgesinden yola çıkan kitleye Veziyan köyü yolunda gaz bombalarıyla saldırırken, ilçenin Hakkari kent merkezi ve Van istikametleriyle bağlantılı tek asfalt yolu olan Yeniköprü Jandarma Karakolu çevresi de ablukaya alındı. Karakola 500 metre uzaklıktaki Kalanis köyünün alternatif yoluna ise askerlerce hendek kazıldı. Burada da asker saldırısına uğrayan köylüler, Van ve Başkale'den gelecek kitleyi bekleyişlerini sürdürüyor. 

ZIRHLI ARAÇLARIN ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

Şapatan Karakolu askerleri, Şemdinli'den araçlarıyla yola çıkan yüzlerce kişinin önü de zırhlı araçlarla kesildi. HDP, DBP'li yöneticiler ile Şemdinli Belediye eşbaşkanlarının askeri yetkililerle görüşmesi sürerken, halk zırhlı araçların önünde oturma eylemine başladı. 

İlçe merkezi etrafında helikopterlerle keşif uçuşları yapılırken, halk geri adım atmıyor ve yürüyüşler sürüyor. Sabah saatlerinde Hakkari'den de Gever'e gitmek üzere yola çıkıldı. 

Bu arada, Van il çıkışında önleri zırhlı araçlarla kesilen araçlardan bazıları 'eksik evrak' bahanesiyle bölgeye çağrılan çekicilerle çekiliyor. Kitle buradaki bekleyişini de devam ettiriyor.