Gever Yenimahalle’de saldırılar sürüyor

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Yenimahalle’ye sabah saatlerinden bu yana saldırılar sürüyor. Mahallede yoğun patlama sesleri geliyor.

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Yenimahalle’ye sabah saatlerinden bu yana saldırılar sürüyor. Mahallede yoğun patlama sesleri geliyor.

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi'ne yönelik devlet güçlerinin saldırısının ardından çatışma çıktı. Yoğun patlama ve silah seslerinin geldiği mahallede sokaklara çıkan halkın üzerine ateş açan devlet güçlerinin rastgele taraması sonucu çok sayıda evin duvar ve camları delik deşik oldu. Mahallenin etrafındaki Oremar yolu ile İpekyolu da Kobra ve askeri kirpilerle ablukaya alındı.

Mahalledeki ablukayı protesto etmek için okulları boykot eden onlarca öğrenci ise çarşı merkezinde yürüyüş düzenledi. "Bıjî berxwedana Geverê", "Katil devlet hesap verecek" sloganları eşliğinde ellerindeki defter ve kitaplarıyla yürüyen öğrencilere polis zırhlı araçlardan gaz bombalarıyla saldırdı. Atılan yoğun gaz bombalarından dolayı çarşı merkezinin yarısında esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Öte yandan, ilçe merkezinin Bajirge (Esendere) Beldesi'ne giden yol da Efeler Taburu'na bağlı askerlerce kapatıldı. Girişler yapılan aramaların ardından yapılıyor. 

Fiili sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahalleden yoğun patlama sesleri gelirken, Oremar yolu ve İpekyolu Caddesi'ni abluka altına alan devlet güçleri zırhlı araçlardan saldırılara tepki gösteren halka saldırıyor. Mahallelere dökülen halk saldırılara gürültü eylemi ve sloganlarla karşılık verirken, mahalle üzerinde yoğun helikopter hareketliliği yaşanıyor. Mahalle girişini abluka altına alan zırhlı araçlardan da mehter marşları çalınıyor.