Geverlilerden, yarınki yürüyüşe katılım çağrısı

Saray çetelerinin kuşatması altında öz yönetim direnişini sürdüren Geverliler, yarın yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaparak, "Katliamlara izin vermeyeceğiz, evimize, yurdumuza geri döneceğiz" mesajı verdi.

Saray çetelerinin kuşatması altında öz yönetim direnişini sürdüren Geverliler, yarın yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaparak, "Katliamlara izin vermeyeceğiz, evimize, yurdumuza geri döneceğiz" mesajı verdi. 

Van merkez ilçelerine bağlı mahallerde yaşayan Geverliler, yarın kuşatma altındaki Gever'e yapılacak yürüyüşe katılacak. "Katliamlara izin vermeyeceğiz, evimize, yurdumuza geri döneceğiz" diyen Geverliler, Van halkına da yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. Devletin saldırıları sonucunda Gever'den göç etmek zorunda kaldıklarını belirten Zeki Akdoğan, "Biz devletin saldırı sonucunda göç etmek zorunda kaldık. Ama geri döneceğiz, yurdumuzu bırakmayacağız, bu katliamlara müsaade etmeyeceğiz" dedi. Kürt halkının katliamlara hep birlikte dur demesi gerektiğini vurgulayan Akdoğan, yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, "Bizim bu katliamlar karşısında topyekûn durmamız lazım. Van, Hakkari ve çeşitli illere göç eden Geverlilere sesleniyorum bu yürüyüşten kendinizi geri tutmayın ve katılın ki bu katliamlara engel olalım" ifadelerini kullandı. 

Gever ve Van halkının Gever'e sahip çıkması gerektiğini söyleyen Kudret Bor ise, yarın yapılacak yürüyüşe kendilerinin de katılacaklarını söyleyerek, "Toprağı için herkes savaşır bizlerde bu yürüyüşü destekliyoruz ve katılacağız" dedi. Sur, Cizre ve Nusaybin'deki özyönetim direnişlerine yönelik saldırıyı hatırlatan Nazmiye Işık ise, "Yarın sıra Van'da olabilir. Sessiz olmasınlar, Gever'e ses vermelerini istiyorum sahip çıkmamız gerekiyor, yeter artık" diyerek, yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Savaşın son bulmasını isteyen Gülizar Aşkan ise, "Evlerimize geri dönmek istiyoruz. Akan kanın durmasını, gençlerimizin ölmemesini istiyoruz. Kürt halkı Gever'i sahiplenmeli" dedi. 

AKP güçlerinin evlerini yakıp yıktığı için göç etmek zorunda kaldıkları söyleyen Tahir Aşkan da, "Artık Kürt halkına ses vermelerini istiyorum. Çarşamba günü yapılacak olan Gever yürüyüşü için herkesin duyarlı olsun" dedi.