Göçük altından bugün çıkarılanla birlikte, toplamda 7 kişi çıkartıldı

Şirvan’ın Maden ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen göçükte şimdiye kadar 7 işçinin cansız bedenine ulaşılırken, 9 kişi ise hala göçük altında.

Siirt’e 28 kilometre uzaklıkta olan Şirvan ilçesinin 12 km güneyinde bulunan Maden köyünde, özel bir firma tarafından işletilen bakır madeninde 5 gün öncesinde toprak kayması gerçekleşmişti.

17 Kasım akşamı saat 20.30’da meydana gelen heyelan sonucu, uzmanlar 1 milyon metreküplük bir toprak hareketi oluştuğunu dile getirdiler. Bu göçükte gün 24 saat içerisinde 3 vardiya halinde 15’er kişilik ekipler halinde çalışma gerçekleştiriliyordu. Heyelanın gerçekleştiği günün saat 20.30 sıralarında madende 16 kişi çalışıyordu ve 16 kişi de göçük altında kaldı.

Üzerinden 5 gün geçen göçükte düne kadar 6 kişinin cansız bedeni çıkartılmıştı. Heyelanın gerçekleşmesinden 2 gün sonra göçük altında kalanların yakınları tarafından yoğun arama kurtarma gerçekleştirildi. Bugün saat 14.30 sularında Bedrettin Caylı isimli kamyon şoförlüğü yapan işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. En son Sedat Bulut isimli maden işçisinin cansız bedeni çıkartılmıştı. Hala 9 kişi ise göçük altında.

Aileler AFAD’ın arama kurtarma çalışmalarını neredeyse hiç yapmadıklarını ve kendi yakınları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarının da çok yavaş ilerlediğini sık sık belirterek, kaygı ve üzüntü içerisinde çaresiz bekliyor.

Göçük altında kalanların aileleri, bu maden kazasındaki ihmallerin incelenmesi ve yaşanan ölümlerin sorumluları ile kazanın nedeninin biran önce araştırılmasını istiyor.