Goran Hareketi: Kürt halkı ve HDP'nin yanındayız

HDP eş genel başkanları ve vekillerinin gözaltına alınmasına, tutuklanmasına bir tepki de Goran Hareketi’nden geldi. Goran, HDP ve Kuzey halkının yanında olduğunu belirtirken, AKP'nin tüm çözüm yollarını kapattığını kaydetti.

Goran Hareketi, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine dönük siyasi soykırıma ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kuzey Kürdistan halkı ve HDP’nin direnişini sonuna kadar destekliyoruz. AKP’nin, HDP eş başkanları ve vekillerini tutuklanmasını sert bir şekilde kınıyoruz. Yapılanlar Türk devletinin Kürt sorunundaki tüm çözüm olanaklarını ortadan kaldırması anlamına gelmektedir. Bu şekilde parlamentonun hiçbir anlamı kalmamıştır.

'SESSİZ KALINMAMALI'

Bu tutuklamalarla Erdoğan’ın faşist siyaseti devam ettirilmiş ve tümüyle tahkim edilmek istenmiştir. AKP, HDP’ye karşı yürüttüğü siyasetle ırkçı ve faşist bir parti olduğunu ispatlamıştır. Biz Goran Hareketi olarak Kuzey Kürdistan’daki mücadeleyi ve HDP'yi desteklemeyi ulusal bir görev olarak görüyoruz. Bunun için uluslararası güçlerden ve demokratik kamuoyundan beklentimiz; bu faşist uygulamalara karşı sessiz kalamamalarıdır. Türk hükümeti de, HDP eş başkanlarından, vekillerinden ve Kuzey Kürdistan halkından özür dilemelidir.”