Goran ve YNK ilk listelerini birleştirdi

Goran hareketi ve YNK bugün Süleymaniye il genel meclisi listelerini ‘umut ittifakı’ adı altında birleştirdi.

Goran ve YNK Süleymaniye il genel meclisi üyeleri, yaptıkları bir toplantıdan sonra, iki partinin ‘umut ittifakı’ adı altında listelerini birleştirdiğini duyurdu.

İki partinin Süleymaniye fraksiyon başkanları yaptıkları ortak bir basın açıklaması ile, Goran ve YNK’nin bundan sonra ‘umut ittifakı’ fraksiyonu adı altında çalışmalarını yürüteceğini duyuruldu. Açıklamada, diğer Vilayetlerdeki Goran ve YNK listelerinde de birleşme olabileceği, bu kararın yerel inisiyatiflere verildiği belirtildi.

Öte yandan iki fraksiyon arasında varılan anlaşmanın taslağının hazır olduğunu ve Salı günü Goran ve YNK arasında oluşturulan ortak komisyona teslim edileceğinin altı çizildi.

Basın açıklamasında yapılan anlaşmanın içeriği hakkında bilgi veren Goran Hareketi fraksiyonu başkanı Enver Tahir, önümüzdeki hafta artık Goran ve KYB fraksiyonları adının kalmayacağını, gelecek toplantıda kimin hangi görevi yapacağı konusunu masaya yatırıp, bu konuda bir ittifaka gideceklerini söyledi.  Anlaşmaya göre, hangi fraksiyon hangi vilayette çoğunluktaysa il genel meclisi başkanı ondan olur, yardımcısı ve sekreteri de diğer fraksiyondan seçilir.