Gözaltılar Batman'da kınandı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alınması Batman halkı tarafından protesto edildi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alınması Batman halkı tarafından protesto edildi. HDP il binası önünde yapılan açıklamaya HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ile Saadet Becerikli ve HDP, KJA, DBP il yöneticileri ile yüzlerce  kişi katıldı. Halk "İrademe dokunma" pankartı açarken sık sık "Direne direne kazanacağız" sloganı atarken kadınlar da zılgıt attı.

Açıklamayı yapan HDP il Eşbaşkanı İkram İrgi, hiçbir baskı karşısında geri adım atmayacaklarını belirterek, "Baskı,  gözaltı ve tutuklamalar karşısında sonuna kadar direneceğiz. Hiç kimse bizden mücadeleden vazgeçmemizi beklemesin " ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, "Bugün arkadaşlarımızı aldınız, biz de buradayız gelin bizi de alın. Biz sadece halkımıza hesap veririz. Ancak siz halka nasıl hesap vereceksiniz?" dedi.

DEP milletvekil Orhan Doğan'ın bir dönem gözaltına alınıp yıllarca tutuklu kaldığını hatırlatan Başaran, "Kürtlerin mücadelen vazgeçecegini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Cizîr'de bodrumlarda insanları katlettiniz, bugün de milletvekili arkadaşlarımızı gözaltına aldınız.  Ama bu halk hiçbir zaman size boyun eğmeyecek. Mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.