Güney Kürdistan petrolünün 3 milyar doları kayıp!

Goran Hareketi Güney Kürdistan parlamenteri Faîq Mistefa, KDP'nin 2017'nin ilk dört ayında 4 milyar dolarlık petrol satışı yaptığını ve paranın 3 milyar dolarının kayıp olduğunu söyledi.  

Goran Hareketi'nin Güney Kürdistan parlamentosu Enerji ve Tabi Kaynaklar Komisyonu üyesi Faîq Mistefa, Kürdistan Demokrat Partisi'nin 2017 yılı içerisinde sattığı petrole ilişkin komisyona şimdiye kadar herhangi bir belge sunmadığını söyledi.

Süleymaniye merkezli SNN sitesine konuşan Mistefa, "Irak parlamentosu Petrol Bakanlığı kaynaklarından aldığım bilgilere göre, 2017'nin ilk dört ayında Kürdistan Bölgesi 65 milyon varil petrolü boru hattı yoluyla dışarıya sattı. Bu petrolün geliri ise 4 milyar dolar ediyor" dedi.

2017'nin ilk dört ayında hükümetin sadece iki kez maaş ödediğini söyleyen Mistefa, "Yarım maaş üzerinden ödenen bu tüm memurların maaşlarını hesapladığımızda da bir milyar dolardan daha az bir rakama tekabül ediyor. Bu durumda Güney Kürdistan'ın petrol gelirinin 3 milyar doları kayıptır" ifadelerinde bulundu.

Daha önce KDP'li Hoşyar Zêbarî'nin Irak Maliye Bakanı olduğunu ve görevden alındıktan sonra bu bilgilerin kendilerine ulaştığını hatırlatan Mistefa, Güney Kürdistan Petrol Bakanlığı tarafından kendilerine son 4 ayda petrol satışı ve geliri hakkında herhangi bir bilgi verilmediğini kaydetti.