‘Gün topraklarımızın özgürlüğü için savaşma gündür’

Yaklaşık 30 kilometrelik bir alanın çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği ‘Êzidî kadınlarının intikamı’ hamlesi ilk aşamasını geride bıraktı...

Hamlenin ikinci aşaması ise, kurtarılan alanların mayınlardan temizlenmesi, alanlarda oluşturulan mevzilerin güçlendirilmesi çalışması biçiminde sürdürülecek. Hamlede yer alan savaşçılar, Êzidî gençlerine tüm Êzidxan toprakları ve esir düşen insanların kurtarılması için YBŞ saflarında yer alması çağrısında bulundu.

‘BUGÜN KENDİMİZİ EĞİTİP ÖRGÜTLEMENİN VE SAVAŞMANIN OLANAKLARI VAR’

YBŞ savaşçısı Nurhak Êzidxan: Gelecekte benzer trajik sonuçlarla, fermanlarla karşılaşılmamak için bugün herkes üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeli. Bugün Êzidîler YBŞ ile örgütlenip topraklarını savunmasının imkanları oluştu.

Tüm Êzidxan’ı özgürleştirmek üzere ‘Êzidî kadınlarının intikamı’ şiarıyla hamlemiz başladı. YBŞ-YJŞ öncülüğünde birçok köy özgürleştirildi. Hamlemiz başarılı bir şekilde ilerliyor. Tüm gençlerimizin Êzidî kadınlarının intikamı hamlesindeki yerlerini alarak Şengal’e bağlı tüm köylerin özgürleştirilmesinde katkı sahibi olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde daha başarılı ve daha hızlı bir şekilde sonuç almak söz konusu olabilir. Gün evinde oturup seyirci kalma günü değildir. Sorumluluk alıp topraklarımızın özgürlüğü için savaşma günüdür. Kutsal topraklarımızın bir daha çetelerin, işgalcilerin eline geçmesine izin vermemeliyiz. İleride tekrar benzer trajik sonuçlar yaşamamamız için bugün üzerimize düşen sorumluluklarımızın gereğini yapmalıyız.

Bizler de YBŞ-YJŞ savaşçıları olarak halkımız için, topraklarımızın özgürlüğü için ne gerekiyorsa yapacağız. Topraklarımızın her karesini, esir tüm kadınlarımızı özgürleştirmek fermanın intikamını almak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağımıza söz veriyoruz. Topraklarımızın bu katillerin, tecavüzcülerin, işgalcilerin eline geçmemesi için halkımızla birlikte direnişimizi sürdüreceğiz. Artık eski yanılgılara düşmemek gerekiyor. Bugün kendi ordumuz, kendi gücümüz var. Kendimizi eğitip örgütleyebileceğimiz imkanlarımız var. Dolaysıyla halkımızda YBŞ ile kendilerini örgütleyerek savunmalı, bu onurlu direnişteki yerlerini almalıdırlar. ‘Bijî Serok Apo’, ‘Hol hola tawisî meleke’.”

‘ÊZİDÎ KADINLARININ VE ÇOCUKLARININ İNTİKAMINI ALACAĞIZ’

YBŞ savaşçısı Berxwedan Şengalî: Êzidî kadınlarının ve çocuklarının intikamını alarak tüm Êzidxan’ı özgürleştireceğiz. Hamle olumlu sonuçlara yol açıyor. Şahadetler ve ciddi yaralanmalar yaşanmaksızın hamlemiz devam ediyor. Bu temelde birçok köy çetelerden kurtarıldı. Şuan için kurtardığımız alanlardaki mevzilenme ve tuttuğumuz alanları sağlamlaştırma çalışmalarımız sürüyor. Ardından hamle içindeki yeni aşamalar ve kalan köylerin kurtarılması mümkün olacak.

Amacımız, tüm Êzidî kadınlarının ve çocuklarının intikamını alarak Şengal’i özgürleştirmek. Êzidxan topraklarında ve dışında son çete kalana dek mücadelemiz sürecek. Êzidxan’ın çetelerden temizlenmesi, tüm kadınlarımızın çetelerden kurtarılması için Êzidî gençlerinin YBŞ saflarına katılarak hamledeki yerlerini alması gerekiyor.

‘HERKESİ ÖZGÜRLÜK İÇİN SAVAŞMAYA ÇAĞIRIYORUM’

YBŞ savaşçısı Şahin Xanêsor: Hamle şu ana dek çok başarılı bir şekilde sürdü. Büyük bir moral ve intikam duygusu ile hamlede yerimizi alıyoruz.
Çetelerin elinde bulunan tüm insanlarımızı kurtarmak için başlatılan ‘Êzidî kadınlarının intikamı’ hamlesinde bizler de yerlerimizi aldık. Şimdiye kadar büyük bir alan çetelerden kurtarıldı. Biz de şuan Hayale Köyü’ndeki mevzilerimizdeyiz. Tüm Êzidî kadınlarının ve fermanın intikamı alınana dek aralıksız direnişimizi sürdüreceğiz. Gerçekten çok büyük bir moral-motivasyonla ve intikam duygusuyla tüm arkadaşlar bu hamleye katıldı. Ve şu ana kadar da çok başarılı bir şekilde hamle devam ediyor.

Hamlenin daha büyük başarılara yol açması ve tüm alanların savunulması için tüm halkımıza ve özellikle de Êzidî gençlerine çağrımız gelip YBŞ saflarındaki yerlerini almalarıdır. Kendi direniş gücü olan YBŞ’ye katılmak Şengal’i tümden özgürleştirmenin ve gelişebilecek fermanların önüne geçmenin tek yoludur. Bu temelde herkesi sonuna dek özgürlük için savaşmaya çağırıyorum.