Güney Kürdistan'da çarpıcı MİT-Parastın ortaklığı

KDP büroları ve Rudaw'ın kundaklanmasının MİT-Parastın'ın planı olduğu ortaya çıktı. KDP'nin benzer bir girişimi Rojava Devrimi'ni hedef alarak yapacağı da deşifre oldu.

KDP’ye ait bazı bürolarla Rudaw televizyonunun Hewler’deki bürosuna dönük kundaklamalara ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

YNK’ye bağlı istihbarat örgütü Zanyari’nin söz konusu saldırılarla bağlantılı gözaltına aldığı kişiler, ifadelerinde KDP’li olduklarını itiraf etti. Bu kişilerin Türk istihbarat servisi MİT ile KDP istihbarat servisi Parastın’ın Güney Kürdistan'da ortak kurdukları eğitim kamplarında özel olarak bu tür saldırılar için eğitildikleri öğrenildi. 

ORTAK EĞTİM MERKEZLERİ

MİT ile Parastın’ın Güney Kürdistan’daki ortak faaliyetleri çerçevesinde Güney Kürdistan'da oluşturulan kamplarda özel harp elemanları yetiştiriliyor. 

Bu kamplar arasında Hewler yakınlarındaki Kuştepe ile Duhok’a bağlı Zawita kampları en dikkat çekenleri.

Kuştepe Kampı'ndaki eğitimlerde sabotaj, suikast, kaçırma, kontra, sorgu ve takip eğitimleri veriliyor. MİT elemanları tarafından verilen eğitimlerde, yoğunluklu olarak Kürt Özgürlük Hareketi üyelerinin ve sempatizanlarının kaçırılması hedefleniyor. Aynı şekilde YNK-Goran arasındaki ittifakı bozmak da bu kamplarda yetiştirilenlerin önüne görev olarak konuluyor. 

Zawita Kampı'nda ise direkt PKK yöneticileri hedefleniyor. Bunun için de bu kampta suikast eğitimlerine ağırlık veriliyor. MİT ve askeri üst düzey yetkililerinin de sık sık uğradığı bu kampta son dönemlerde iki taraftan üst düzey yetkililerin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Gare, Metina, Kandil alanlarında toplanan istihbaratların masaya yatırıldığı ve bazı planlamalara gidildiği öğrenildi. 

BÜRO YAKMAYI BİRLİKTE PLANLADILAR

Son günlerde KDP’nin Süleymaniye, Halepçe ve Ranya bürolarıyla MİT ortaklı Rudaw televizyonunun Hewler bürosuna yönelik kundaklama olaylarının da bu ortak merkez tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

Bu saldırıların hemen ardından Goran Hareketi’nin suçlanmasının da YNK-Goran ittifakını bozmaya dönük bir girişim olduğu anlaşıldı. KDP, bu şekilde YNK’yi de Goran Hareketi'nden koparmayı amaçlıyor. Ancak bu kundaklama olaylarından sonra YNK’nin istihbarat örgütü Zanyari ve anti terör güçlerinin gözaltına alıp sorguladığı kişilerin itirafları bu planı deşifre etti. Gözaltına alınan bu kişilerin KDP’ye yakın kişiler olduklarını, MİT ile Parastın’ın kurduğu ortak eğitim kamplarında eğitim gördüklerini itiraf ettikleri açıklandı. 

Aynı şekilde Rudaw’a yapılan saldırılardan sonra alanda görev yapan polislerin “Olayın failleri KDP’lilerin kendisidir. Onun için boşuna fail aramayın” demeleri de, bu olayın da benzer kişiler tarafından gerçekleştiğine dair ipucu veriyor. 

İÇ TASFİYE YAPIP YPG'YE MAL EDECEKLER

Tüm bu olaylar yaşanırken, KDP’ye ait sitelerde “Rojava'da YPG’ye bağlı TAK benzeri bir örgüt kurulacak. İsmi de Çarçıra olacak. KDP’ye dönük kaçırma, sabotaj, suikast gibi eylemler yapacak" propagandası yürütülüyor. KDP, böylece Rojava Devrimi'ni geriletmede başarısız olan ENKS’yi tasfiyeyi ön görüyor. Bundan dolayı propagandasını yaptığı gizli örgüt eliyle ENKS içindeki bazı kişilere dönük suikastlar planlıyor.