GÖRÜNTÜLÜ

Güney Kürdistan’da ilk Newroz ateşi Kerkük’te yakıldı

Kerkük'te ‘Ulusal direnişle halkların ve Önderliğin özgürlüğünü elde edeceğiz’ şiarıyla Newroz ateşi yakıldı.

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinde, Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi), Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK)  ve Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde Newroz kutlandı. Kerkük’e bağlı Şivesor alanında düzenlenen Newroz etkinliğine birçok siyasi partinin temsilcisinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kutlama RJAK, Tevgera Azadi ve Gençlik Hareketi adına yapılan açıklamalarla başladı.

'BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKARAK ÖZGÜRLÜĞÜ ELDE EDEBİLİRİZ'

Tevgera Azadi adına bir açıklama yapan Nevzat Bekir, "Kürt halkı olarak çok tarihi bir süreçten geçiyoruz. Kürt halkı olarak yüz yıllardır uğruna bedel ödediğimiz özgür Kürdistan’a çok yaklaşmış durumdayız. Kürt halkı olarak Newroz'u adına yakışır bir şekilde kutlamalıyız. Bu yüzyıl Kürt halkının özgürlük yılı olacak. Biz Kürt halkı olarak dört parça Kürdistan’da birbirimize sahip çıkarak özgürlüğümüzü elde edebiliriz” diye konuştu.

'KÜRT KADINLAR MÜCADELEYİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAK'

RJAK adına bir açıklama yapan Lavin Nuredin ise başta bütün direnen kadınların Newroz'unu kutlarken şunları belirtti: “Kürt halkı olarak büyük kazanımların elde edildiği bir yılı geride bırakıp yeni bir mücadele yılına girerken, Kürt kadınları olarak üzerimize düşen öncülük rolümüzü yerine getirmemiz gerekiyor. Kürdistan devrimi kadın devrimi ile mümkündür. Onun için yeni direniş yılında Kürt kadınları olarak mücadeleyi bir üst seviyeye çıkarıp yaşanan devrim sürecindeki öncülük rolümüzü en aktif şekilde yerine getireceğiz."

'GENÇLİK SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRECEK'

Komal Serhad da Gençlik Hareketi adına yaptığı açıklamada, "Bize bugünleri yaşatan Önder Apo’ya bin selam olsun! Kürdistan gençliği olarak Kürdistan ve Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğu yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra kültürel etkinlikler sahnelendi. Tiyatro ve müzik dinletisinden sonra, Newroz kutlaması yerel sanatçıların sahne alması ile ve çekilen halaylarla geç saatlere kadar devam etti.

‘GÜZEL ŞEYLER OLACAK'

Newroz kutlamasına katılan ve ajansımıza konuşan Kerküklüler, bu baharla birlikte Kürdistan’da güzel şeyler olacağına inandıklarını söyledi. Batı Kürdistan’da ilan edilen fedaralizm açıklamasını da desteklediklerini ifade eden Kerküklüler, “Kuzey Kürdistan’da devam eden savaş ve Türk devletinin Newroz'u yasaklaması çaresizliğinden kaynaklanıyor. Biz Newroz direniş bayramımızı içeriğine uygun bir şekilde kutlayacağız” dedi.
 

...