GÖRÜNTÜLÜ

Güney Kürdistanlılar: Gerilla Musul operasyonuna katılmalı

Güney Kürdistanlılar, son zamanlarda gündemde olan Musul operasyonuna gerillanın da katılmasından yana.

Güney Kürdistanlılar, son zamanlarda gündemde olan Musul operasyonuna gerillanın da katılmasından yana. Bazı Kürt güçlerinin gerillanın katılmasını istemediğine değinen Güneyliler, “Onlar uluslararası alanda kendileri dışında hiçbir Kürt gücünün meşruiyet kazanmasını ve destek almasını istemeyenlerdir. Umarız, başta karşı çıkan Kürt güçler gerillanın kendilerini DAİŞ çetelerinden kurtardığını hatırlarlar” diye konuştu. 

‘KDP GERİLLANIN KATILMASINI İSTEMİYOR’

Gerillanın operasyonlara katılmasına KDP’nin engel olmak istediğini belirten Mıhemed Remezan isimli yurttaş, "Gerillanın operasyonlara katılmasının engellenmesi yerine Musul’un geleceğinde Kürtler olarak söz sahibi olmak için birlikte hareket esas alınmalıdır" dedi. Remezan, “Musul’un biz Kürtler için büyük bir önemi var. Musul operasyonuna gerilla muhakkak katılmalıdır. Çünkü gerilla bölgede olan bütün güçlerden farklıdır. Bölge halkı gerillaların operasyona katılmasını istiyor. Çünkü DAİŞ çetelerine karşı hem Kerkük ve çevresinde hem de Şengal’de büyük zaferler elde etti. Başta KDP olmak üzere bazı taraflar gerillanın operasyona katılmasını istemiyor, bu doğru değildir. Gerillanın operasyona katılması Kürt güçlerine güç verir. Bunun önünde engel olma yerine birlikte hareket etme esas alınmalıdır" diye konuştu.

‘GERİLLANIN KATILMASI BÜYÜK BİR ENERJİ SAĞLAR’

İbrahim Dewreş isimli Güney Kürdistanlı ise gerillanın operasyonlara katılmasının peşmerge ve halka büyük moral verdiğini söyleyerek, şunları ifade etti: “Hiç kuşkusuz gerillanın bölge için büyük bir önemi var. Biz halk olarak Musul ve Kerkük çevresinin özgürleştirme hamlesine katılmasını kesinlikle istiyoruz. Talep ediyoruz; katılmalıdır. Gerillanın bölgeye DAİŞ savaşından sonra yapmış olduğu hizmet gözardı edilemez. Gerilla operasyona katılırsa hem peşmergeye hem de halka büyük bir moral oluyor. Biz kesinlikle katılmasının büyük bir güç sağlayacağını düşünüyoruz.”

‘HERKES GERİLLANIN OPERASYONLARA KATILMASINI DESTEKLEMELİ’

Gerillaların Güney Kürdistan’da DAİŞ çetelerine karşı bulundukları her cephede büyük zaferler elde ettğini belirten Hesen Mecit ise şöyle dedi: “Umut ediyoruz ki, gerilla DAİŞ çetelerine karşı başlatılacak olan operasyonlara katılır. Çünkü gerilla DAİŞ çetelerine karşı geçtiğimiz dönemlerde Dakuk, Kerkük, Şengal ve diğer bölgelerde belirleyici güç olmuştur. Onun için katılmasını istiyoruz. Katılmasını istemeyen bazı güçler olabilir, fakat biz halk olarak katılmasını destekliyoruz. Umarım, karşı çıkanlar hatalarından dönüp gerillanın operasyona katılmasını destekler."

‘GERİLLA BÖLGEDE BAŞAT BİR GÜÇTÜR’

Gerillanın bölgede başat bir güç olduğunu belirten Remezan Kerküki, “Güney Kürdistan’da bütün cephelerde DAİŞ çetelerine karşı başarılı olunmuştur. Çünkü gerilla bölgede başat bir güçtür. Operasyonlara katılımı peşmergeye büyük bir moral vermiştir ve savaşın kaderini değiştirmiştir. Musul operasyonuna katılmaması operasyonun kaderi üzerine etki yapacaktır. Bazı güçler gerillanın operasyona katılmasına karşı çıkıyor. Onlar uluslararası alanda kendileri dışında hiçbir Kürt gücünün meşruiyet kazanmasını ve destek almasını istemeyenlerdir. Umarız, başta karşı çıkan Kürt güçler gerillanın kendilerini DAİŞ çetelerinden kurtardığını hatırlarlar” diye konuştu.
 

...