Güneyli kadınlar ve Halepçe Valisi, demokratik federasyonu kutladı

Güney Kürdistan Kadın Birliği ve Halepçe Valisi, Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal sistemin ilanını kutladı.

Güney Kürdistan Kadın Birliği'nden bir heyet Kongre Star'ın Süleymaniye'de bulunan Kürdistan Bölge Temsilciliği'ne ziyartte bulundu. Heyette Güney Kürdistan Kadın Birliği Sekreteri Sîwan Rustem, Birlik Üyesi Leyla Ebdullah ve Kadın Birliği Sorumlusu Şaxa Hewlêr yer aldı. Kongra Star Kürdistan Bölge Temsilcisi Nujin Yusuf tarafından karşılanan heyetten Rustem, demokratik federalizmi kutladı. Rustem, “Bu yeni oluşum bizim için çok önemli ve anlamlı. Bu sistemin eşbaşkanlarından birinin kadın olması bizim açımızdan daha kutsal bir anlam ifade etmektedir" dedi.

'ONURLANDIRAN ADIMIN YANINDA OLACAĞIZ'

"Biz Güney Kürdistan Kadın Birliği olarak bu sistemin gelişmesi için desteğimizi bildiriyoruz. Bu konuda üzerimize düşenleri yerine getireceğiz" diyen Rustem, şunları da belirtti: "Kürt kadınları Rojava Kürdistanı'nda emsalsiz bir direniş gösterdi ve bugünlere kadar geldi. Bugün Rojava Kürdistanı'ndaki Kürt kadınları, tüm dünya kadınlarını ve Kürt kadınlarını mutlu eden ve onurlandıran bir adım daha attılar. Biz bu yeni sürecin yanında olacağız ve bir kez daha kutlu olsun, diyoruz.”

HALEPÇE VALİSİ: BU CESARETLİ ADIMA DESTEK OLUNMALI

Halepçe Valisi, Ebîdula Mihemed bugün yaptığı yazılı açıklama ile demokratik federalizmi kutladı. Vali Ebîdula, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Rojava federal bölgesinin kuruluşu münasebeti ile Rojava Kürdistanı Demokratik Federal Bölgesi Eşbaşkanları Hediye Yusuf ve Mensur El Selum ile federal bölgenin kurucu meclisini kutluyorum.
Bu şart ve koşullarda Rojava Federal Bölgesinin ilanını önemlidir, Kürt halkının iradeli direnişi Rojava Kürdistanı'nda sonuç yaratmıştır. Dünya ülkeleri ve uluslararası toplumun Rojava Kürdistanı'ndaki Kürt halkının iradesine saygı göstereceklerini ve bu cesaretli adıma destek olacaklarını umuyorum.
Halepçe’de yaşayanlar adına, bu büyük adımı tekrardan kutluyor ve bundan duyduğumuz mutluluğu dile getiriyoruz.”