Hacıbekir Mahallesi’nde abluka sürüyor

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde polislerin bir kişiyi infaz ettiği baskın ardından mahallede abluka sürüyor.

Van'ın İpekyol ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokakta bulunan bir eve Saray çeteleri baskın düzenledi. Görgü tanıklarının anlatımına göre bir kaç el silah sesinin ardından evin etrafı kuşatmaya alınırken bir kişi yaşamını yitirdi, bir kişi de gözaltına alındı. Çatışmanın ardından polisler zırhlı kepçelerle evleri yıkmaya hazırlanırken HDP-DBP Van il ve ilçe örgütleri olay yerine gelerek infazın yaşandığı eve girmek istedi. Ancak aralarında HDP Van Milletvekili Adem Geveri'nin de bulunduğu kitleye polis biber gazlarıyla müdahale ederek infazın yaşandığı sokağa girilmesine izin vermedi.

Bunun üzerine söz konusu sokakta bekleyen HDP ve DBP Van il örgütleri polisin 'Dağılın' anonslarına rağmen basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar, olay yerinden aldıkları bilgilerin vahim olduğunu söyledi. Olayda sivil ve engelli insanların bulunduğu eve baskın yapıldığını ve silah seslerinin duyulduğun kaydeden Acar, polislerin şimdi de kepçe ile söz konusu evleri yıkmak istediğini ifade etti. Acar, bunun yaşanmaması için duyarlılık çağrısında bulundu.

HDP ve DBP Van il yöneticilerinin olay yerinde bekleyişi sürerken, mahalleyi abluka altına alan polis etrafa rastgele gaz bombaları sıkmaya devam ediyor.

...