Hakkari ile HDP bütünleşti

Colemêrg (Hakkari) gasp edilen belediyesi almaya hazır. HDP Eşbaşkan Adayı Seher Kadiroğlu Ataş, “HDP ile halk burada bütünleşmiş, halk ve HDP diye bir ayırım yok” dedi.

Hakkari halkı, 2014 yerel seçimlerinde Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yüzde 70 oranında oy vermişti. 2015’te Hakkari Belediye Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi rehin alındı. Hakkari Belediyesi’ne 2016’da kayyum atandı. HDP Hakkari Belediyesi Eşbaşkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Karaman, halkın yeniden güçlü bir şekilde iradesine sahip çıkacağından emin.

Kayyum atandığından beri seçim çalışması yaparak halkın olan belediyeyi yeniden halkın hizmetine sunmak için hazırlandıklarını belirten Seher Kadiroğlu Ataş, “Hakkari’nin bütün mahallelerinde, köylerinde, sokaklarında neredeyse girmediğimiz hiçbir ev, elini sıkmadığımız kimse kalmadı. Tüm esnaflarımızı ziyaret ettik, STK’larla toplantılar düzenledik, aile ziyaretlerini gerçekleştirdik. Kadınlarımızın ve gençlerimizin öncülüğünde bütün gücümüzle çalıştık. Artık 31 Mart’ta karışlığını bekliyoruz” dedi.

HDP İLE HALK BÜTÜNLEŞTİ

Seher Kadiroğlu Ataş, HDP ile halkın burada bütünleşmtiğini; halk ve HDP diye bir ayırım kalmadığını belirterek, Hakkari halkının partisini, eşbaşkanlarını bağrına bastığını; kendilerine güç ve moral verdiğini söyledi.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Hakkari Belediyesi’nin kayyum tarafından talan edildiğini, borç batağında bir enkazı devralacaklarını bildiklerini belirten Eşbaşkan Adayı Seher Kadiroğlu Ataş, buna rağmen ciddi projelerle geleceklerini kaydetti. Güneş panelleriyle enerji elde etmekten hayvancılığa, kooperatiflerden dağlardan gelen endemik otlarını ülke pazarına sunmaya kadar kapsamlı hazırlıklarının olduğunu vurgulayan Eşbaşkan Adayı Kadiroğlu Ataş, Hakkari halkına şu çağrıda bulundu: “31 Mart günü sandığa gidip oyumuzu kulanalım ve sandıklara da sahip çıkalım. Dışarıdaki üniversite öğrencilerimiz, çalışmak için şehir dışında olan Hakkarililer, 31 Mart’ta muhakkak burada olmalısınız ve oyunuzu kullanmalısınız.”