Halfetililer alanlarda: Serhildanla zafere!

AKP'nin siyasi soykırım uygulamalarına karşı Halfeti halkı da alanlarda.

Urfa'nın Halfeti ilçesinde, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine dönük siyasi soykırım operasyonları yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi. HDP ve DBP Halfeti ilçe örgütleri önünden başlanarak Halfeti-Birecik ana yoluna kadar yapılan yürüyüşe, HDP-DBP Halfeti ilçe yöneticileri, KJA Halfeti bileşenleri, Halfeti Belediyesi eş başkanları, belediye meclis üyeleri, DTK Halfeti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. "Vekilime ve irademe dokunma" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız", "Bijî Serok Apo" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

'DİRENİŞİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'

Basın metnini okuyan HDP Halfeti İlçe Eş Başkanı Aydın Çoban, AKP/Saray rejiminin Kürdistan kentlerinde yürüttüğü kirli savaş politikalarına her geçen gün bir yenisini  eklediğini kaydetti. Çoban, "Darbeci AKP/Saray rejimi Kürtlerin binbir emek, çaba ve fedakarlık ile demokratik siyasetle elde ettiği tüm kazanımları yok etmek için sivil darbeyi derinleştirmektedir. Her defasında kendisini darbe mağduru olarak ilan eden AKP/Saray kendilerine yönelik başlatan darbeyi devralarak Kürtlere karşı kırım ve kıyım politikalarını hayata geçirmektedir" dedi.

Çoban, AKP/Saray rejiminin Kürtlere ve muhaliflere dönük saldırılarından örnekler verdikten sonra, şunları ifade etti:
"Halkımıza, milletvekillerimize ve irademize yönelik baskı ve sindirme politikaları belediyelere yönelik darbe uygulamaları, emek kesimine yönelik baskı, açığa alma, işten çıkarmalara karşı tutuklama ve sindirme politikalarına karşı parti ve halk olarak direnişimizi yükselteceğiz. Bu faşist ve diktatör rejime karşı bütün alanlarda serhildanlarla mücadelemizi zafere götüreceğiz."