Halk İnisiyatifi: Direnişi tüm Kürdistan’a yayalım

Newroz vesilesiyle bir açıklama yapan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, “Direnen halk evlatlarının mekanı olan Nusaybin’i, Gever’i, Bağlar’ı ve Şırnak’ı sahiplenelim, bu tutumu Kürdistan’ın tüm il ve ilçelerine hatta köylerine yayalım” dedi.

Newroz vesilesiyle bir açıklama yapan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, “Direnen halk evlatlarının mekanı olan Nusaybin’i, Gever’i, Bağlar’ı ve Şırnak’ı sahiplenelim, bu tutumu Kürdistan’ın tüm il ve ilçelerine hatta köylerine yayalım” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, 2016 baharıyla birlikte Kürt halkının Kürdistan’da öz yönetimlerin zaferi temelinde yeni bir mücadele dönemine giriş yaptığını belirtti. Kış boşunca Kürdistan’ın dört bir tarafında faşist ve katliamcı AKP rejiminin soykırımcı saldırılarına karşı direnen Kürt halkının kış mevsimini tarihe geçecek bir direnişle kazandığını vurgulayan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi açıklamasında şunları ifade etti: “Bu çetin mücadele döneminde Silvan, Varto, Sur, Silopi, Cizre, İdil, Derik, Nusaybin başta olmak üzere birçok öz yönetim direnişi büyük bedellerle ayakta durmuş, direnme tavrından geri atmamış bunun gereği olan her türlü bedeli kahraman halk evlatlarının hayatları pahasına ödemiştir. Bu halk kahramanları ve kışı kazanmamıza yol açan bu direnişçi kararlı duruş şimdi de baharla birlikte zaferi müjdelemektedir.

Newroz bu yeni mücadele döneminde halkımızın yürüdüğü zafer yolunun tarihi giriş kapısı ve startıdır. Hesapların sorulacağı, intikamların alınacağı, bedellerin özgür yaşamla karşılık bulacağı günle büyük buluşmadır. Bu bakımdan ‘Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye’ görevine Bir Newroz halkı olarak yükselttiğimiz direniş ateşi ile yürümek tarihi sorumluluğumuz ve kaçınılmaz insanlık ödevimizdir.

Halkımız bu bakımdan Newroz’u tam anlamıyla zalim Dehaklara sorulacak bir hesap günü olarak görmeli ve sonuna kadar direniş tutumundaki ısrarını ortaya koymalıdır. Büyük halk kahramanı Mehmet Tunçların da ifade ettiği gibi tarihin görülmemiş bu zalim saldırıları karşısında diz çökmeyeceğini haykırmalıdır. 2016 yılında yakılan Newroz ateşi tıpkı yüzyıllar öncesinde olduğu zalimlerinin yenilgisinin işareti ve halkımızın kurtuluşunun şöleni olmalıdır. Yasakları katiyen tanımamalı meydanların asıl sahibinin halkın kendisi olduğu unutulmamalıdır.

Bu bakımdan Newroz sadece direnişin yükseldiği bir mücadele dönemi değildir. 2016 Newrozu zalim AKP rejiminin diz çöktürmeyi, ezmeyi ve yok etmeyi amaçlayan saldırı konseptine karşı tüm direniş güçleri ile birlikte yiğit ve savaşçı Kürdistan halkının omuz omuza yürüteceği büyük direniş ve zafer hamlesinin startıdır. Her geçen gün büyüyecek her geçen gün sonuç alacak kararlı bir varoluş ve onur mücadelesinin başlama günüdür. Kürdistan halkı ve dostları 2016 yılının görkemli Newrozunun yüklediği bu tarihsel rolün farkındadır.

Bu bilinç ve sorumlulukla 2016 yılını zafere yürümede bir karar günü olarak gören, AKP faşizminin kaçınılmaz bir şekilde yüzleşeceği o hesap günü olarak ele alan, öz yönetim direnişlerinin zaferine bir çağrı gören halkımızın Newrozunu kutluyoruz. Öncelikle direnen halk evlatlarının mekanı olan Nusaybin’i, Gever’i, Bağlar’ı ve Şırnak’ı sahiplenelim, bu tutumu Kürdistan’ın tüm il ve ilçelerine hatta köylerine yayalım diyoruz. Tüm halkımızı Newroz ile birlikte yeni bir mücadele dönemine girmeye çağırıyor, gecesiyle gündüzüyle Kürdistan’ın her yerinde eylem ve direniş halinde olmaya, halkın direnen evlatlarını savunmaya, özgür ve onurlu yaşamın somut adı olan öz yönetimimizi kararlıca inşaa etmeye çağırıyoruz. Bu temelde Mazlum Doğanlardan Mehmet Tunçlara kadar direnenlerin mutlak suretle kazanacağını belirtiyoruz.”