GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da Kardeş Aile Kampanyası’nın startı verildi

Sur ve Cizre’de halkın acısını bir nebze da olsa dindirmek için başlatılan Kardeş Aile Kampanyasına Almanya’nın Hamburg kentinde start verildi.

Sur ve Cizre’de halkın acısını bir nebze da olsa dindirmek için başlatılan Kardeş Aile Kampanyasına Almanya’nın Hamburg kentinde start verildi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız bu vesilesiyle düzenlenen halk toplantısına katılarak kampanyaya katılım çağrısında bulundu.
 
Cuma akşamı Hamburg Üniversite’de yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen halk toplantısında bir konuşma yapan Sarıyıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde başlatılan süreçle yeni bir yaşam inşa edilmeye başlandığını, ancak bu sürecin Amed’deki bombayla bozulduğunu belirtti. Barış sürecinin savaşa hazırlık süreci olarak kullanıldığını söyleyen Sarıyıldız, HDP’ye karşı oy kaybını görünce Suruç katliamıyla savaş startı verildiğini ifade etti. Kuzey Kürdistan’ın birçok yerinde fedaice bir direnişin gösterildiğine dikkat çeken HDP Şırnak Milletvekili, Cizre’de yaşanan vahşetten birçok ayrıntıyı anlatarak katliamda yaşamlarını yitiren insanları andı.
 
Sarıyıldız, Cizre ve Sur’da yaşanan katliam ve yıkımdan sonra başlatılan Kardeş Aile Kampanyası hakkında bilgi vererek, kampanyaya güçlü katılım beklediklerini ifade etti. Sarıyıldız, “Kardeş Aile Kampanyası’na katılmak; oradaki kimsesiz çocuklar, ailelerin yaralarına merhem olmaktır. Kardeş aile kampanyası çerçevesinde ailelerle birbirlerini görüştürüp biz aradan çekiliyoruz. Onlar kendileri dayanışmalarını, yardımlaşmalarını kendileri sürdürüyorlar. Biz sadece aracı oluyoruz” dedi.
 
Kampanyayı birçok kurumun yürüttüğünü belirten Sarıyıldız, bu kurumlar aracılığıyla ya da direkt kendisine sosyal medya hesapları (Sarıyıldız’ın twitter hesabı: @FaysalSaryldz) üzerinden ulaşılarak, Kardeş Aile Kampanyası’na katılabileceğini söyledi. “Devletin Cizre vahşetinde, yüzlerce çocuk yetim kaldı. Bu çocuklara barınacakları bir yer sağlamak hepimizin vicdani sorumluluğudur” diyen Sarıyıldız, şu çağrıda bulundu: “Barınacakları bir yerleri kalmayan ailelere, koruyucu aile olalım. Bu çağrım Avrupa’da yaşayan halkımızadır. Koruyucusu olacağımız aileye her ay 100-150 Euro vermek güç olmasa gerek.”
 
Toplantı, birçok kurum temsilcisi ve bireyin kampanyaya destek çağrısıyla devam etti. Hamburg’dan kampanyaya katılmak isteyenlerin Hamburg Demokratik Toplum Merkezi yöneticilerine de başvurabilecekleri belirtildi.
 
Hamburg’da ayrıca kampanyaya destek amaçlı 10 Nisan tarihinde bir gençlik şöleni düzenlenecek.
 
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Avrupa turu ise bugün (2 Nisan) Bremen kentinde düzenlenen halk toplantısıyla devam edecek.

...