HDP: 22 Mart’ta Cizre’deyiz; tüm halkımızı davet ediyoruz

HDP ve bileşenlerinin eş başkanları, MYK üyeleri ile milletvekilleri 22 Mart'ta Cizre'de olacak.

HDP ve bileşenlerinin eş başkanları, MYK üyeleri ile milletvekilleri 22 Mart'ta Cizre'de olacak. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Cizre son dönemde büyük acılar yaşadı. Toplamda 5 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 14 Aralık 2015’den sonra 94 gün devam eden bir abluka yaşadı. Cizre’de Temmuz 2015’ten bu yana kimliği belirlenen ve belirlenemeyen toplam 269 kişi yaşamını yitirdi. Tanklı-toplu Özel Harekat saldırıları karşısında büyük bir insani direniş gösteren Cizre halkı, şimdi yaşanan yıkımı kaldırıp, günlük yaşama tutunma, acılarını sarma çabası içindedir. O nedenle de 2016 Newrozu’nu geçmiş yıllardaki gibi kutlayacak ortamı yoktur" denildi.

'ZULME KARŞI BİRLİKTE YENİ YAŞAMI KURALIM'

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Cizre halkının yaşadığı acıları paylaşmak, onlarla Newroz günlerinde birlikte olmak için kurumlarımızın ve bileşenlerimizin Eş Genel Başkanları, MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikte 22 Mart’ta Cizre’yi ziyaret edeceğiz. 

Bu ziyarete Cizrelilerle buluşmak isteyen halkımızı davet ediyoruz. Hep birlikte Cizre halkıyla buluşalım, acıları paylaşalım, zulme karşı birlikte yeni bir yaşamı kuralım."