GÖRÜNTÜLÜ

HDP'li vekiller: Öcalan'ın doğum gününde savaş değil barış haykırılacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamaları için memleketi Halfeti'ye gelen HDP'li vekiller, Öcalan'ın doğum gününde bir araya gelecek olan on binlerin savaşı değil Öcalan'ın özgürlüğü ve barışı haykırılacağı vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamaları için memleketi Halfeti'ye gelen HDP'li vekiller, Öcalan'ın doğum gününde bir araya gelecek olan on binlerin savaşı değil Öcalan'ın özgürlüğü ve barışı haykırılacağı vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan'da yapılacak olan 67'nci doğum günü kutlaması için memleketi Halfeti'ye gelen HDP milletvekilleri doğum günü ve Urfa Valiliği'nin kutlamaları engellemeye dönük girişimlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Her yıl on binlerin katılımıyla doğum günü kutlamalarının gerçekleştirildiği 4 Nisan Özgürlük Alanı'nda yapılan açıklaya HDP Urfa Milletvekili ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan yeğeni Dilek Öcalan, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Dersim Milletvekili Alican Önlü ve HDP ve DBP Halfeti ilçe eş başkanları katıldı. Milletvekilleri adına konuşan Dilek Öcalan, herkesi Öcalan için yapılacak olan doğum günü kutlaması ve etkinliklerine davet ederek, bu yıl yapılacak olan doğum günü kutlamasının geçtiğimiz yıllara oranla daha bir önem arz ettiğini dile getirdi.

'BURADA SAVAŞIN DEĞİL BARIŞIN ÇAĞRISI YAPILACAKTIR'

Bu yıl ki 4 Nisan doğum günü kutlamasında daha farklı mesajların verileceğini ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın 5 yıldır avukatları, bir buçuk yılı aşkın süredir ailesi ve bir yıldır da İmralı Heyeti ile görüşmesi engellendiğini kaydeden Dilek Öcalan, "Hukuki hiçbir çerçeveye sığdırılamayan ve keyfi olarak engellenen görüşler kabul edilebilir değildir. Bu tutum hiçbir şekilde çözüme ve barışa katkı sağlamayacaktır. Her yıl burada yaptığımız geleneksel Amara kutlamalarını bir nevi baharın gelişi olarak da kabul ediyoruz. Amara kutlamalarını diğer yıllara oranla daha kitlesel yapacağız. Önderlik için 4 Nisan'da yapacağımız doğum günü kutlamasına tüm Kürdistan ve Türkiye halklarının davet ediyoruz. Kutlamaya dört bir yandan herkesin katılım sağlaması gerekiyor. Burada savaşın çağrısı yapılmayacaktır, bilakis barışı haykıracağız. Tüm halkımızı karşılamaya hazırız. Biz burada ayın 4'ünde saat 10.00'a Önderliğin evinde olacağız. Barış ve özgürlükten yana olan tüm halkımızı burada bekliyoruz" diye konuştu. 

'ÖCALAN KÜRT HALKI İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ÖNDERDİR'

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul da, Türkiye halklarının barışının Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğini dile getirerek, Öcalan'ın dünyada eşi benzeri görülmeyen bir tecrit ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Toğrul, "Bizler bu yasakların gittikçe halkların barışının önünü tıkadığını söylüyoruz. Newrozlar ve bu tür özel günlerimizi yasaklayan zihniyet, halkları birbirine düşürmekte. Bu yasaklar halklara yönelik başlatılan savaşın devamıdır. Devletin bu savaş politikalarından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Sayın Öcalan Kürt halkı için vazgeçilmez bir önderdir. Dolayısıyla Sayın Öcalan'ın üzerinde bulunan tecrit de bir an önce son bulmalıdır. Ortadoğu'nun özgürlüğü Öcalan'ın özgürlüğünden geçer. Artık Kürt halkı da statüsüz yaşamayı istemiyor. Bu bakış açımızla 4 Nisan çalışmalarımızı yürüteceğiz ve tüm hakları Önderliğin doğum gününde Amara'ya bekliyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından HDP'li milletvekilleri Öcalan'ın doğduğu yer olan Amara köyüne geçti.

...