'Hewîce'nin alınmasıyla Kerkük'ün güvenlik sorunu biraz aşılır'

Kerkük Valisi Dr. Necmedîn Kerîm, dün DAİŞ çetelerinin saldırdığı Keywan Askeri Karargahı'nı ziyaret etti.

Kerkük Valisi Dr. Necmedîn Kerîm, dün DAİŞ çetelerinin saldırdığı Keywan Askeri Karargahı'nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Kerîm, Hewîce'nin DAİŞ'ten alınmasıyla Kerkük'ün güvenlik sorununun büyük oranda çözüleceğini söyledi.

Ziyaretinin amacını "Kerkük topraklarını koruyan güçlere teşekkür etmek" olarak açıklayan Kerîm, şunları kaydetti: "Kahramanlarımız görevlerini layıkıyla yerine getirerek, çetelerin topraklarımıza ulaşmasına müsaade etmiyorlar. DAİŞ çeteleri daha az bir sayıyla Tikrit'e saldırdı ve 20'den fazla polis ile güvenlik görevlisini şehit düşürdü. Ancak pêşmerge güçleri son saldırıda da topraklarımızı korudular. Ancak iki pêşmergemiz şehit düştü, 6 pêşmerge ise yaralandı. Yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Hewîce'nin özgürleştirilmesi operasyonuna da değinen Kerîm, "Hewîce ilçesinin özgürleştirilmesi Kerkük'teki güvenlik sorununun çözümüne katkı sunacaktır. Ama Irak'ın sorunları Hewîce, Musul ya da diğer yerlerin kurtarılmasıyla çözülmeyecektir. Çünkü DAİŞ artık uyuyan hücrelerini harekete geçirme planına başvuruyor. Bu saldırı sadece pêşmergeye yönelik değildi. Koalisyon güçlerine de yönelikti. Kendileri de biliyorlar. Ben buradan pêşmergeye daha çok silah yardımı yapmaları çağrısında bulunuyorum. Çünkü şimdiye kadar en çok Kerkük saldırıya uğradı. Pêşmerge ve Kerkük'ün savunmasını yapan diğer güçlerinin direnişi sayesinde teröristler amaçlarına ulaşamadı" diye kaydetti.

Kerim konuşmasının sonunda göçmenlerin geçiş noktalarındaki kontrol noktalarının daha da sıklaştırılması çağrısında bulundu.

DAİŞ çeteleri 5 kişilik bir grupla dün Keywan Askeri Karargahına saldırmıştı. HPG ve YJA-Star gerillalarının da müdahale ettiği saldırılarda 2 pêşmerge yaşamını yitirmiş, 6 pêşmerge ise yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren çetelerden ikisi kendisini patlatmış, 3'ü ise öldürülmüştü.