YENİLENDİ

HPG: Bezelê karakolu konvoyuna yapılan eylemde 9 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının 10 Temmuz günü Bezelê karakoluna giden konvoya yönelik düzenlediği eylemde bir aracın imha olduğunu ve 9 askerin öldüğünü kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG) gerillalarının bugün Oremar’daki Şehit Zerdeşt ve Şehit Rahime tepeleri arasında hareket halinde olan bir grup askere yönelik eylem düzenlendiğini belirtti.

Ağır silahlarla gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini de vurgulayan HPG BİM “10 Temmuz günü saat 11.00 - 12.00 arasında Hakkari'nin Şemzinan ilçesine bağlı Bezelê (Aktütün) karakoluna giden bir konvoya yönelik güçlerimiz Sirinus ve Dêrebanê köyleri arasında eylem düzenlemiştir. Bu eylem de Kobra tipi zırhı bir araç sabotaj eylemiyle tümden imha edilirken 9 asker de öldürülmüştür.

Bu eylem 23 Mayıs günü Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Zêvkan ve Kertiniz köyleri arasında şehit düşen 8 gerillamız ile Şemzinan'ın Bêmbo köyünde düşmanın katlettiği Sami Kaplan adındaki gencin anısına gerçekleştirilmiştir. Eylemden sonra TC ordusu alanda operasyon başlatmıştır.

14 Temmuz günü saat 07.00 - 08.00 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Şehit Zerdeşt ve Şehit Rahime tepeleri arasında hareket halinde olan bir grup askere yönelik güçlerimiz ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu alanı ağır silahlarla rastgele taramış ve arazide yangın çıkmıştır.

KARAKOLA MALZEME TAŞIYAN ARACA EL KONULDU

13 Temmuz günü saat 11.00'de Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Şamanıs karakoluna malzeme taşıyan bir araca güçlerimiz el koymuştur. Araç şoförü güçlerimizce uyarılıp serbest bırakılmıştır.

KARAKOLA ERZAK TAŞIYAN ARAÇ YAKILARAK İMHA EDİLDİ

12 Temmuz günü saat 12.00'de Amed'in Dicle ilçesine bağlı Beyazçeşme karakoluna erzak taşıyan bir araç güçlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.

YJA STAR GERİLLALARINDAN SUİKAST EYLEMİ

13 Temmuz günü saat 16.45'te YJA Star güçlerimiz Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Gas karakoluna yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Ayrıca güçlerimiz karakolu orta silahlarla da vuruştur” dedi.

HPG BİM, 13 Temmuz günü saat 05.00’da Şırnak’a bağlı Gabar Dağı çevresinde bulunan Mışarê alanındaki Selpane, Spandıka, Dirişkê, Dêravut köyleri yakınlarında Türk ordusunun pusulamalar yaptığını da vurgulayan HPG BİM, pusulamaların aynı gün akşam saatlerine kadar devam ettiğini, Türk ordusunun araziye kameralar yerleştirdiğini ve gizli birliklerini konumlandırdığını da ifade etti.