HPG'den YBŞ'ye mesaj: Çetelere vermiş olduğunuz cevap takdire şayandır

YBŞ-YJŞ’ye yönelik mesaj yayınlayan HPG, “kendi öz gücünüze dayanarak gerçekleştirdiğiniz Medîban hamlesinin başarısı ardından çete saldırılarına karşı vermiş olduğunuz cevap; takdire şayan bir durumdur” dedi.

HPG Merkez Karargah Komutanlığı, YBŞ-YJŞ komuta ve savaşçılarının DAİŞ çetelerine karşı gösterdikleri başarılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Komutanlık açıklamasında, “İnsanlık düşmanı ve küresel gericiliğin geldiği en son nokta olan DAİŞ çetelerinin 4 Ağustos 2014 günü kadim Şengal kentine yapmış olduğu vahşi saldırıya karşı vermiş olduğunuz mücadeleyi yakından takip ediyoruz. Sayısı parmakla sayılacak kadar az olan bir grup Êzidî genç tarafından savaş içerisinde temelleri atılan; kararlılığı, cesareti ve erkenden kazandığı askeri yetenekleriyle düşmana geri adım attıran YBŞ güçlerinin bu duruşu tüm dünya tarafından da görülmektedir. Özellikle dışarıdan hiç bir yardım almadan, kendi öz gücünüze dayanarak gerçekleştirmiş olduğunuz Medîban hamlesinin başarısı ardından çeteler tarafından geliştirilen 31 Mart ve 1 Nisan tarihli kapsamlı saldırılara karşı vermiş olduğunuz cevap; kayıpsız bir şekilde düşmanı darbeleyerek, geri püskürtmeniz takdire şayan bir durumdur” denildi.

HPG Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Göstermiş olduğunuz bu yüksek taktik beceri ve yiğit direniş bize ilham veriyor, bizim ve tüm halkımızın Şengal’in özgürleştirileceğine olan inancını çok daha pekiştiriyor ve güçlendiriyor. Yüksek bir moral, cesaret ve ustalıkla yürüttüğünüz bu direnişin DAİŞ vahşetinden hesap soracağı ve Şengal’i nihai olarak özgürleştireceği kesindir. Bu kahramanlık direnişinizde HPG olarak yanınızda olduğumuzu, direnişinizi saygıyla, takdirle karşıladığımızı ve yalnız olmadığınızı bilmenizi isteriz.

Şehitlerimizin intikamını alma mücadelesinde, giderek başarıyı kesinleştiren bu kahramanlık yürüyüşünde sizlere üstün başarılar diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”