HPG, farklı tarihlerde yaşamını yitiren 7 gerillayı andı

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Nisan ve Temmuz aylarında Kürdistan’ın farklı bölgelerinde yaşamını yitiren 7 gerillayı andı.

Kürdistan’da sömürgeciliğin ve işgalciliğin zulmünü pervasızlaştırdığı yıllarda 14 Temmuz abidelerinin, direniş kalesini inşa ederek, yeni bir tarihi yürüyüşü armağan ettiğini vurgulayan HPG BİM, “Mazlum Doğan ile başlayan bu görkemli tarih Kemal, Hayri, Akif ve Ali Çiçek ile Şervan'lara uzanan eşsiz bir direniş mücadelesini yaratmıştır. Mazlum ile zafere yürüyüşçülüğü, Kemal ile yaşamı uğrunda ölecek kadar sevenlerin milyonlaşan yoldaşlığı ortaya çıkmıştır. PKK ve Önderliğinden direnişi ve zafer yürüyüşünü öğrenen binlerce gerilla, bu öğretiyle Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini onurlu yaşamın tek ve gerçek yolu benimsemiştir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komploya cevaben 2003 yılında gerilla saflarına katılan Ararat Serhat kod adlı Zamanhan Kaya’nın uzun soluklu mücadelesinde ideolojik ve politik olarak yetkinleştiğini, komutanlaşmada önemli mesafeler kat ederek, birçok görevi üstlenerek başarıyla yürüttüğüne de dikkat çeken HPG BİM şunları belirtti:

“Şahadetini ilan ettiğimiz yedi değerli yoldaşımız dönemin emrettiği zafer yürüyüşünü büyük bir direniş savaşı mücadelesiyle bulundukları alanlarda yürütmüşlerdir.

Temmuz ayı, böylesi benzersiz bir direniş ruhunun yaşandığı bir mücadele dönemini içermektedir. Bu mücadeleyi Apocu fedai ruh ile ölümsüzleştiren;

Delil Memani (Bilal Altıntaş) arkadaş 9 Temmuz'da Van'ın Erdiş ilçesinde düşman karakoluna yönelik fedai eylem düzenlemiş ve çok sayıda düşman gücünü öldürmüştür.

Kod Adı: Delil Memani

Adı Soyadı: Bilal Altıntaş

Doğum Yeri: Muş

Anne - Baba Adı: Makbule – Sıddık

Şahadet Tarihi ve Yeri: 9 Temmuz 2016 / Van

 

Dıjwar Norşin (Çetin Yolaçan) arkadaşımız, Dersim Nazımiye ilçesine bağlı Kıl Karakoluna yönelik fedai eylem gerçekleştirmiş ve düşmanı şaşkına çeviren Apocu vuruş tarzını ortaya çıkarmıştır.

Kod Adı: Dıjwar Samet

Adı Soyadı: Çetin Yolaçan

Doğum Yeri: Bitlis

Anne - Baba Adı: Gülizar – Ubeydullah

Şahadet Tarihi ve Yeri: 15 Temmuz 2016 / Dersim

 

9 Temmuz günü Ararat (Zamanhan Kaya) arkadaş ile henüz saflarımıza yeni katılan Canfeda (Ferzende Mazlumi) arkadaş, Ağrı'ya bağlı Sinega alanında göreve gittikleri esnada askerlerle girdikleri çatışmada büyük bir direniş savaşı vererek şehit düşmüşlerdir.

Kod Adı: Ararat Serhat

Adı Soyadı: Zamanhan Kaya

Doğum Yeri: Ağrı

Anne - Baba Adı: Sevil – Fadıl

Şahadet Tarihi ve Yeri: 9 Temmuz 2016 / Ağrı

 

Kod Adı: Canfeda Rojhılat

Adı Soyadı: Ferzende Mazlumi

Doğum Yeri: Maku

Anne - Baba Adı: -

Şahadet Tarihi ve Yeri: 9 Temmuz 2016 / Ağrı

 

15 Temmuz günü TC ordusu Şırnak'ın Besta alanına bağlı Geliyê Hêzil mıntıkasına yoğun bombardıman düzenlemişti. Göreve gitmekte olan Zerdeşt (Emin Salar) arkadaşımız, bu yoğun bombardımanlar esnasında ağır yaralandıktan sonra şehadete ulaşmıştır.

Kod Adı: Zerdeşt Avaşin

Adı Soyadı: Emin Salar

Doğum Yeri: İran

Anne - Baba Adı: Feribe – İsmail

Şahadet Tarihi ve Yeri: 15 Temmuz 2016 / Şırnak

 

12 Nisan günü Medya Savunma alanlarımızdan Metina bölgesinde göreve gitmekte olan Yerivan (Şöhret Şen) ve Sarya (Evin İğiricik) arkadaşlarımız suya kapılarak şehit olmuşlardır.

Kod Adı: Sarya Jiyan

Adı Soyadı: Evin İğircik

Doğum Yeri: Ağrı

Anne - Baba Adı: Suzan – Seyda

Şahadet Tarihi ve Yeri: 12 Nisan 2016 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Yerivan Kıçi

Adı Soyadı: Şöhret Şen

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Ayşe – Fettah

Şahadet Tarihi ve Yeri: 12 Nisan 2016 / Medya Savunma Alanları

Başta Ararat yoldaş olmak üzere Dıjwar, Delil, Canfeda, Zerdeşt arkadaşlar ve Yerivan ve Sarya yoldaşlar 14 Temmuz Direniş ruhunun takipçileri olarak Kürdistan özgürlük şehitleri kervanına katılmışlardır.”

...