HPG gerillalarından Bingöl’de etkili eylem

HPG gerillaları, 13 Temmuz günü Bingöl’ün Yayladere ilçesinde arazide konumlanan Türk ordusunun gizli bir birliğine yönelik sızma eylemi düzenledi. Eylemde en az 8 asker öldürülürken, çok sayıda asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 13 Temmuz günü Bingöl’ün Yayladere ilçesinde konumlanmış bir grup gizli bir askeri birliğe yönelik sızma eylemi gerçekleştirildiğini belirtti. En az 8 askerin öldürüldüğü eyleme ilişkin HPG BİM şu bilgileri paylaştı: “13 Temmuz günü Bingöl'ün Yayladere çilesine bağlı Dırulla köyünde gerilla güçlerimiz arazide konumlanan TC ordusunun gizli bir birliğini denetime almıştır. Güçlerimiz akşam saat 20.00'de bu birliğe yönelik sızma eylemi gerçekleştirerek yakın mesafeden etkili vuruşlar yapmıştır. Daha sonra olay yerinde toplanan 20 asker de yeniden gerillalarımız tarafında etkili vurulmuştur. 3 RPG-7 roketinin askerlerin bulunduğu yere isabet ettiği bu eylemde gözle görülen 8 asker öldürülmüştür. Burada ölü ve yaralı asker sayısı daha fazladır. Bu eylem Erzincan'da şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

ADAKLI İLÇESİNDE ÇATIŞMA

13 Temmuz günü Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı İnega ve Konut köyleri arasında göreve giden bir gerilla birimimiz alanda TC ordusu askerleri ile karşılaşmış ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmadan sonra TC ordusu gece saatlerine kadar olay yerini obüs ve havanlarla bombalamıştır. Gerilla birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”