HPG gerillası Batur Doğubayazıt'ta toprağa verildi

Sarıkamış'ta geçtiğimiz hafta HPG gerillaları ile Türk ordu güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden HPG gerillası Ömer Batur (Hamza Kurdistan) Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Dolaklı köyünde toprağa verildi.

Batur'un cenazesi Erzurum'da otopsi işlemlerinin ardından köyü Dolaklı'da (Qemercik) toprağa verildi. Cenaze törenine, Belediye Eşbaşkanı Rohat Özbay, HDP ve DBP eşbaşkanları, TUHAD-Der başkanı Cemil Koç ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Batur, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Belediye Eşbaşkanı Rohat Özbay, bayramda bile Kürt'lere yapılan zulmün devam ettiğini hatırlatarak "Bugün buralara gelebilmişsek şehitlerimizin sayesinde gelmişizdir. Bu yüzden onların sayesinde başımız dik. Biz de her daim onların yolunu takip edeceğiz" dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP İlçe Başkanı Talha Kaya de, Kürtlerin tüm katliamlara rağmen mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini ifade ederek, "Ne Kürtler ne de Türkler öldürülmekle bitmez. Bu işin mantığı barış ve çözümdür. Asırlardır Kürtlerin dili, kültürü ve memleketi inkar edildi. Bu savaşın kararını alanlara hiçbir şey olmuyor, ölenler hep fakir fukara çocuklarıdır. Birileri diyor ki 'Saray'ım için insanlar birbirlerini öldürsünler'" diye konuştu.