HPG gerillası Hesenlu sloganlarla uğurlandı

HPG gerilllası Ehed Hesenlu (Xoşmer Kotol), Van'da yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Bektaşlı Köyü kırsalında, 25 Mart günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden HPG gerillası Ehed Hesenlu'nun (Xoşmer Kotol) cenazesi Van'ın Yeni Mahalle Mahallesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Önceki gün Akköprü Mezarlığı Morgu'na getirilen Hesenlu'nun cenazesi sabah saatlerinde İran'ın Koytol Kasabası'ndan gelen ailesi, MEYA-DER yöneticileri, HDP ve DBP yöneticileri, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi tarafından onlarca araçlık konvoy ile Yeni Mahalle Şehitliği'ne doğru yola çıkarıldı. Yeni Mahalle Özgür Yurttaş Derneği önünde yüzlerce kişi tarafından karşılanan konvoy, sarı, kırmızı ve yeşil renklere sarılı tabutu omuzlara alarak, "PKK halktır halk burada", "Reya şehit reya me PKK partiya me" ve "Şehid namirin" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Onlarca zırhlı araç ile ablukaya alınan mezarlığa ulaşan kitle, dualar eşliğinde cenazeyi toprağa verdi. 

Yapılan törende konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı İdris Şaybak, "Heval Xoşmer bütün Kürdistan'ın şehididir. Kürdistan'ın her parçasını bir sayarak mücadele etti" diye belirtti.

Hesenlu'nun amcası Ali Hesenlu, "Şehidimiz burada şehit düştü. Gençlerimiz başka yerlerde toprağı için şehit düşüyorlar. Şimdi görüyoruz ki artık Kürtler birlik olmuş. Tek isteğimiz var Kürtler birliklerini güçlendirmelidirler. Birliğimizi güçlendirmesek hep böyle esir kalırız" dedi. Hesenlu'nun mücadelesini yaşamlarını sonuna kadar devam ettireceklerini dile getiren amca Hesenlu, başlarının dik olduğunu vurguladı.

Törenin ardından kitle sloganlar eşliğinde Şafak Mahallesi Taziye Evi'nde kurulan taziyeye geçti.