HPG gerillası Kaya’yı binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı

Ağrı’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Zamanhan Kaya (Ararat Serhed), doğduğu köyde son yolculuğuna uğurlandı.

Ağrı’nın Sinek Yaylası'nda 3 gün önce yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 2 HPG gerillasından biri olan Zamanhan Kaya (Ararat Serhed), kentin Taşlıçay ilçesine bağlı doğduğu Qubik (Düzgören) köyünde düzenlenen görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra HDP- DBP il, ilçe eşbaşkanları, yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, MEYA-DER temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. 

Kaya'nın otopsi işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazesi, ailesi tarafından teşhis edilmesinin ardından yetkililerden teslim alınarak doğup büyüdüğü köyüne doğru yola çıkarıldı. İlçe girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan cenaze konvoyu, ardından köye devam etti.

Kaya'nın cenazesi dini vecibelerin yerine getirilmesi için önce köy camisine getirildi. Buradaki işlemlerin ardından Kaya'nın PKK bayrağına sarılı tabutunu omuzlayan binler, açtıkları posterleri ve attıkları "PKK halktır halk burada", "PKK intikam", "Rêya şehîdrêya me PKK partiya me" sloganları eşliğinde köy mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşün ardından Kaya'nın cenazesi, köy mezarlığında sloganlar ve dualarla toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilmesi ve saygı duruşundan sonra bir konuşma yapan DBP Ağrı İl Eşbaşkanı Yılmaz Dursun, Kürt gençlerinin verdiği mücadelenin büyüklüğü ve anlamlılığına dikkat çekti. Toprağa verdikleri gençlerin mücadelelerini büyütmek için daha çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Dursun, "Bizim görevimiz sadece cenazeyi defnetmek değildir. Şehidimiz hayatını ortaya koyarak haksızlığa karşı başkaldırdı ve canını verdi. O görevini yaptı acaba biz görevimizi yapıyor muyuz. Herkes elini vicdanına koyarak haksızlığa karşı mücadele etmelidir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kitle taziyelerini iletmek için taziye evine geçti. Kaya ailesi 3 gün boyunca taziyeleri kabul edecek.