HPG gerillası Tektaş son yolculuğuna uğurlandı

Amanos dağlarında çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Özgür Tektaş, toprağa verildi.

Amanos dağlarında çıkan çatışmada hayatını kaybeden HPG gerillası Özgür Tektaş, Pelitli Mezarlığı'nda yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Tektaş'ın cenazesi dün akşam Çayırova Cemevi'ne getirildi. Atılım gazetesi çalışanları, Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Hakkı Demiral, DİSK Yöneticisi Kamber Saygılı, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, Suruç gazileri Çağdaş Küçükbattal ve Şerife Erbay, ESP İl Yöneticisi Ali Haydar Keleş, SGDF, ESP, SGDF ve HDP üye ve yöneticileri cemevine geldi, aileye taziye dileklerini sundu.

Cemevinde yapılan dini törenin ardından Tektaş'ın cenazesi araç konvoyu ile Pelitli Mezarlığı'na götürüldü. 

Mezarbaşında söz alan Özgür Tektaş'ın kardeşi Bayram Tektaş, "Kardeşim Özgür'ü bir trende düşünün. O tek bir vagonda kalmak yerine tüm treni dolaşmayı tercih etti" dedi.

Tektaş'ın ardından ESP İl Yöneticisi Ali Haydar Keleş, söz aldı. Tektaş'ın kitle çalışmasından özgür basın alanına kadar mücadelenin pek çok alanında görev aldığı belirtti.

Keleş şöyle konuştu: "Özgür, dağlarda özgürlük düşünü sürdürmeye devam etti.  Özgür yoldaş, tıpkı ismi gibi özgürlük düşüne tutkun bir yoldaştı. Ve bu uğurda şehit düştü. Onun önceden mücadele yürüttüğü tüm alanlarda okullarda, kampüslerde, özgür başın çalışmalarında, özgür alanlarda ve dağlarda onun mücadelesini sürdüren yoldaşları, onun bıraktığı bayrağı yerine bırakmayacak, elden ele taşıyacaktır. Özgür yoldaş ölümsüzdür."
Uğurlama töreninde "Şehid namirin", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Törenin ardından Özgür Tektaş'ın evinde taziye verildi. 
 

...