HPG gerillası Tüsü son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Erdem Tüsü, Amed’de son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin’in Kızıltepe ile Urfa’nın Viranşehir ilçeleri arasında 16 Kasım’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Erdem Tüsü’nün (Demhat Brusk) cenazesi ailesi tarafından Kızıltepe Devlet Hastanesi’nden alınarak, defnedilmek üzere Amed’e getirildi. Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Tüsü’nün dini vecibeleri yerine getirildikten sonra cenazesi omuzlara alınarak defnedileceği mezarlığa götürüldü. Cenaze götürüldüğü sırada alkış ve zılgıtlar eşliğinde sık sık “Şehîd namirin” sloganı atıldı. 

Cenazenin dualar eşliğinde defnedilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Burada konuşan DBP Eşbaşkan Vekili Leyla Ayaz, “Gün konuşma günü değil. Mücadele devam ediyor” dedi. 

HPG’li Tüsü’nün babası Mehmet Tüsü de “Bu şehit, bu kardeşlik ve bu birlik bütün Kürdistan’ın” diye konuştu. 

Cenaze töreninin ardından eğilerek mezar taşını öpen anne Pakize Tüsü ise “Amed’e hoş geldin oğlum. Bak biz ağlamadık. Düşman karşısında senin istediğin şekilde, dik durarak çıktık” dedi.

Öte yandan kitle dağıldığı esnada polisler Tüsü’nün abi Mehmet Zati Tüsü’yü slogan attığı gerekçiyle gözaltına aldı. Gözaltına alınmaya tepki gösteren DBP ve HDP yöneticileri polisle tartıştı. 
Taziyeler Temiran Yasevi’nde kabul edilecek.