HPG gerillasının cenazesini teşhis etmeye giden aileye gözaltı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Siyamend Türfent’in cenazesini almak için Malatya’ya giden ailesi, Van girişinde keyfi gerekçeyle gözaltına alındı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Siyamend Türfent’in cenazesini almak için Malatya’ya giden ailesi, Van girişinde keyfi gerekçeyle gözaltına alındı. 3 kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. 

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’na götürülen HPG gerillası Siyamend Türfent’i (Roni Siyabend) teşhis etmek için Gever’den yola çıkan aile Van girişinde polislerce durduruldu. "Haklarında ihbar olduğu" gerekçesiyle yolları kesilen HPG’ gerillası Türfent’in amcaları Rıza Türfent (70) ve Arif Türfent (67) ile akrabası Tayyar Anuş polislerce gözaltına alındı. 

Zırhlı araçlara bindirilen 3 kişi İl Emniyete Müdürlüğü’ne götürülürken, araçlara da el konuldu. Yaklaşık 2 saat emniyette bekletilen 3 kişi işlemlerin ardından serbest bırakıldı.