HPG komutanları Güney ve Talva’yı binler uğurladı

HPG Askeri Konsey üyesi Ekrem Güney (Azad Siser) ve HPG Komutanlarından Ahmet Tavav’yı (Çektar Amed) binler son yolculuğuna uğurladı.

HPG Askeri Konsey üyesi Ekrem Güney (Azad Siser) ve HPG Komutanlarından Ahmet Talva’yı (Çektar Amed) binler son yolculuğuna uğurladı.

Amed'in Lice ilçesindeki Hedik ve Xosor köylerinin kırsalına yönelik yapılan bombardıman sırasında yaşamını yitiren HPG Askeri Konsey Üyesi Ekrem Güney (Azad Siser) ve HPG komutanlarından Ahmet Talva (Çekdar Amed), Şehit Hevidar ve Şehit Amed Şehitliği'nde binlerce kişi tarafından son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze töreni için Amed ile Batman’dan ve birçok ilçeden binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa geldi. 
Özel harekat timleri Lice merkezden mezarlığa gelen yolunu kapatırken, mezarlığa gelmeye çalışan kitleye GBT kontrolü yapıldı. Gün boyu tüm baskı ve engellemelere rağmen şehitlikte toplanan binler ayrılmadı. 

Şehitlikte saatler süren bekleyişin ardından binler cenazeleri karşılamak için Sisê köyüne doğru yürüyüşe geçti. Burada bir süre bekleyen kitle cenazeleri sloganlarla karşıladı. PKK bayrağına sarılı tabutları omuzlayan binler, Sisê köyünden mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Araçlardan indirilenler tabutların üzerine dağlardan koparılan rengarenk çiçekler koydu. Zılgıtların hiç kesilmediği yürüyüş boyunca sık sık "İntikam", "Ey şehit xweyna te erde namine" sloganları atıldı. 

"Çarxa şoreşê" marşı eşliğinde durulan saygı duruşundan sonra mücadele arkadaşları havaya 21 el ateş açtı. Cenaze töreninde yapılan konuşmalarda, binlerce gencin yaşamını yitirenlerin yürüdüğü yolda yürüdüğüne dikkat çekildi. 

HPG komutanı Güney'in kardeşi Tayfun Güney, ağabeyinin sadece kendi şehitleri değil tüm Kürdistan şehidi olduğunu söyledi. Anne Emine Güney ise "Oğlumla her zaman başım dikti, bundan sonra başım dik olacak" dedi. 

HPG komutanı Tavla'nın kardeşi Şirin Ecevit Talva ise "Ağabeyim benim ağabeyim değil o tüm Kürdistan'ın ağabeyi. Benim şehidim değil tüm Kürdistan'ın şehididir. Çekdar'ın kanı yerde kalmayacak. Bir Çekdar gitti binlerce Çekdar gelecek" dedi. 

Konuşmaların ardından tabutları omuzlayan binlerce kişi HPG komutanları Talva ve Güney'in toprağa verileceği yere kadar götürüldü. Ağıt ve intikam sloganları eşliğinde defin işlemleri yapıldığı sırada Talva'nın annesinin, "Oğlumun mezarı dardır. Çekdar'ım sığmaz oraya onu çıkarın. Çekdarım senin yapacakların daha bitmedi. Kalk sen toprağa laik değilsin, ben yatayım senin yerine" demesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 

HPG komutanı Güney'in annesi Emine Güney ise oğlunun mezarı başında "Sen 25 yıl direndin vahşete. Daha bitmedi hiçbir şey, kalk yapılacaklar var. Direnişin büyük emeğini verdin sen" diyerek oğluna seslendi. 

Toprağa verme işlemi ve dini vecibelerin ardından HPG gerillalarının mezarlarına gül ve dağ çiçekleri bırakıldı. 

...