GÖRÜNTÜLÜ

HPG’li Koser Kürdistan’ın ailesine ziyaret

Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi'nde yaşamını yitiren HPG'li Koser Kurdistan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu.

Şengal Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi'nde 14 Kasım günü yaşamını yitiren HPG’li Koser Kürdistan'ın (Ramîn Zendîpor) ailesine Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgeri Azadi), Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi (Komalên Ciwan) ve Güney Kürdistan PKK Şehitler Komitesi tarafından taziye ziyareti gerçekleştirildi. 

Ailenin evini ziyaret eden heyetten PKK Şehitler Komitesi Üyesi Mıhemmed Gabar, “Şehit Koser Kürdistan şahsında bütün Kürdistan şehitlerini anıyoruz, mücadelelerini sonuna kadar götüreceğimize buradan söz veriyoruz” dedi. 

Tevgeri Azadi adına konuşan Aso Mıhemed ise “Şehit Koser, Êzidî kadınlarının intikamını almak için canını feda etti. Biz şehit Koser’in mesajını iyi okumalıyız. Ona göre de düşman saldırılarına cevap vereceğiz" diye belirtti.

Aile adına konuşan Yenge Mamoste Çinor da “Dört parça Kürdistan topraklarını işgal eden devletleri buradan kınıyor ve lanetliyorum. Gelen misafirlere de teşekkür ediyorum" dedi. 

Doğu Kürdistan’ın Sine kentinden olan Koser Kürdistan’ın cenazesi, 19 Kasım günü Şengal’den önce Kandil’e, daha sonra da büyük bir kitle ile ailesi tarafından alınarak Kerkük’te Leylan Mezarlığı'nda defnedilmişti.