HPG: Mardin’deki eylemde 40 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, 9 Temmuz’da Mardin’in Cevizli karakoluna yönelik yapılan eylemde 40 askerin öldürüldüğünü açıkladı. BİM, Bezelê eyleminin sonuçlarını da yarın açıklayacağını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, 9 Temmuz’da Mardin’in Cevizli köyündeki Jandarma karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı.

Basın İrtibat Merkezi, HPG ve YJA Star Gerillalarının tarafından Mardin’de Jandarma Karakoluna yönelik kapsamlı sabotaj eylemi düzenlendiğini, gündüz saatlerinde hem bir saldırı kolu hem de bir sabotaj kolu tarzında gerçekleşen eylemde Karakolun tümden imha edildiğini ve ‘’düşmanın şaşkına uğratıldığı’’ bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından verilen ayrıntılı bilgiler şöyle:

9 Temmuz günü saat 12.45'te Mardin'nin Artuklu ilçesine bağlı Cevizli köyündeki Jandarma karakoluna yönelik yüksek miktarda bomba yüklü araç ile kapsamlı bir sabatoj eylemi gerçekleştirilmiştir. Başka bir Gerilla birimimiz ise ferdi ve orta otomatik silahlarla da karakolu vurmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği suikast eylemleri ile Nizamiye de nöbet tutan askerler öldürülmüştür. Ardından araç karakolun içinde patlatılmıştır.

Patlamada 2 bina, 1 zırhlı araç, 1 kule, nizamiye ve mevzilerin çoğu imha olmuş ve karakolda yangın başlamıştır. Saldırı timimiz karakolun içine kadar ilerlemiş, imha olmayan 2 mevzi imha ederken, köy çevresinde bulunan korucular ile de kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır.

KONTRA CEZALANDIRILDI

Yine eylem sonrası Tırbıkê köyünden Ali adında bir kontra ile bir grup korucu yol üzerinde pusulama yapmak isterken Gerillalarımız anında cevap vermiş ve burada da kısa süreli çatışma yaşanmıştır.

Eylemi düzenleyen arkadaşlarımız ortaya çıkan yeni durumdan dolayı hızla geri çekilmek için rast gele 2 sivil araca el koymuş ve alandan uzaklaşmıştırlar.

40 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Bu eylemde karakol komutanı dahil olmak üzere 40 asker öldürülmüştür. TC ordusu kobra helikopterler ve insansız hava araçları desteğinde 11 Skorsky helikopter ile ölü ve yaralılarını Mardin ile Amed'deki hastanelerine kaldırmıştır. Eylem esnasında ayrıca TC ordusu askerleri çatışma alanında kalan bir kadını da katletmiştir. Bu eylem YJA Star ve HPG güçlerimiz tarafından Şehit Xebat şahsında Nusaybin'de şehit düşen direnişçiler ile Lice'de şehit düşen arkadaşlarımız anısına gerçekleştirilmiştir.

BEZELÊ EYLEMİNİN SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK

Açıklamanın devamında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bezelê (Aktütün) Jandarma Karakolu'na yönelik düzenlenen kapsamlı eylemin detaylarının ise yarın açıklanacağı belirtildi.