YENİLENDİ

HPG: Türk ordusunun Lice operasyonu sonuçsuz geri çekildi

HPG BİM, Türk ordusunun 21 Haziran günü Amed’in Lice, Hani, Kocaköy, Hazro ve Kulp ilçelerine yönelik başlattığı kapsamlı operasyonun sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini duyurdu.

HPG BİM, Türk ordusunun 21 Haziran günü Amed’in Lice, Hani, Kocaköy, Hazro ve Kulp ilçelerine yönelik başlattığı kapsamlı operasyonun sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini duyurdu. Operasyonun detaylarını da paylaşan HPG BİM, “12 gün boyunca ve 10 bin civarında özel birliklerin dahil edildiği operasyonda TC ordusunun çok sayıda ölü ve yaralı olmuştur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun 12 boyunca ve 10 bin civarında özel harekat birliklerinin de dahil olduğu operasyonun sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini belirtti.

HPG BİM, 21 Haziran’da başlayan operasyonun detaylarını şöyle paylaştı: “21 Haziran günü Türk ordusu Amed'in Lice, Hani, Kocaköy, Hazro ve Kulp ilçelerindeki kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyonun detayları şöyledir:

Başlayan operasyon ile birlikte Şehit Kendal, Şehit Serxwebun, Şehit Ferhat ve Apê Musa alanları savaş uçakları tarafından yoğun bombalanmıştır.

22 Haziran günü operasyon birlikleri karadan Sise ve Pêşi Kevir alanlarına girmiştir. 23 Haziran günü Sise alanında bulunan Dêrxust ve Henyad köyleri yakınlarında gerillalarımız ile askerler arasında çatışma başlamıştır. Henyad köyü yakınlarındaki askerlere yönelik bir sabotaj eylemi yapılmış, çatışma ve sabotaj eyleminde operasyon gücünün birçok kaybı olurken sayı netleştirilememiştir.

25-26 Haziran günleri Helhel, Mahlê ve Kerwas köyleri yakınlarında gerillalarımız ve askerler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır.

26 Haziran günü Cumarê köyü yakınlarında yaşanan çatışmalarda etkili vurulan düşman birliklerinden netleştiren 3 asker ölmüş çok sayıda asker yaralanmıştır.

30 Haziran günü yaşanan çatışmalarda Masiro adlı gerillamız şehit düşmüştür. Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra açıklanacaktır.

Bu operasyonlarda ciddi bir sonuç elde edemeyen askerler 2 Temmuz günü Mahle köyünde yaşayan bir yurttaşı da katletmiştir.

12 gün boyunca ve 10 bin civarında özel birliklerin dahil edildiği operasyonda TC ordusunun çok sayıda ölü ve yaralı olmuştur.

Amed'in Lice ilçesinde süren operasyon 2 Temmuz günü Şehit Serxwebun ve Şehit Ferhat alanından Temel boğazına kadar olan alana geri çekilmiştir.

2 Temmuz günü saat 14.00'te gerillalarımız Amed Kulp'a bağlı Milika karakoluna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

3 Temmuz günü saat 19.00'da güçlerimiz Genç'e bağlı Suveren karakoluna karşı bir suikast eylemi düzenlediler. Karakola da bulunan bir Kule'ye yönelik orta otomatik ve ferdi silahlar ile etkili vuruşlar yapılmıştır. Gözle görülen 1 asker ölürken çok sayıda askerde yaralanmıştır.”