GÖRÜNTÜLÜ

HPG ve YBŞ-YJŞ, 51 Êzidîyi DAİŞ çetesinden kurtardı

HPG gerillaları ve YBŞ-YJŞ güçleri, 51 Êzidî Kürdü DAİŞ’in elinden kurtardı.

HPG gerillaları ve YBŞ-YJŞ güçleri, Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi kapsamında, Mediban köyünde 51 Êzidî Kürdü DAİŞ’in elinden kurtardı.

DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014 günü Şengal’i ele geçirdikleri dönemde esir alınan 10’u kadın 41’i çocuk 51 Êzidî Kürt, özgürlüklerine kavuşturularak Şengal dağlarında Êzidî Kadın Meclisi’nde akrabalarıyla buluşturuldu. 
Esir kadınları ve çocukları Şengal Êzidî Koordinasyonu adına Zeki Şengali karşıladı. Karşılamada bir konuşma yapan Şengali, "Bu gün sizleri görmenin sevincini yaşarken aynı zamanda bu toprakların 3 yiğit evladını da toprağa verdik. Geldiğimiz düzeyi onlar yarattı. Yaşadığımız sürece onların izinden gideceğiz. Şehitlerimiz bizim onurumuzdur. Onlar büyük amaçlar için mücadele edip şehit oldular. Daima onların izinde yürüyeceğiz" dedi. 

'ÖZGÜRCE YAŞAYACAĞIZ'

Şengali, yaşamını yitiren gerilla ve savaşçıların, Êzidî kadınları ve çocukları DAİŞ vahşetinden kurtarmak gibi kutsal bir dava uğruna savaştıklarını belirterek, "Onların sayesinde buradayız, birlikteyiz ve sevinçliyiz. Bundan sonra topraklarımız üzerinde inancımızla ve ulusal değerlerimizle özgürce, birlikte yaşayacağız. Bunun için birlik, örgütlülük, savunma şarttır. Bu topraklarda analar çocuklarını bu esas üzerinden büyütecek artık’’ şeklinde konuştu.

Esirlerin kurtarılmasının, HPG gerillalarının yanı sıra YBŞ-YJŞ güçlerinin mücadelesi ve Şengal Êzidî İnşa Meclisi, Êzidî Kadın Meclisi ile TEV-DA’nın büyük emekleri sayesinde olduğunu kaydeden Şengali, bundan sonra da DAİŞ’in elinde esir olan insanlar başta olmak üzere Êzidî halkı için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

'BÜTÜN ESİRLERİ KURTARACAĞIZ'

Buluşmada söz alan Êzidî Meclisi Üyesi Herbo  Salih ise, "Annelerim, bacılarım, çocuklar hepiniz hoş geldiniz. Başımız gözümüz üzerine geldiniz. Sizlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 3 şehidimiz oldu. Bu mutluluğu onlara ve YBŞ’ye borçluyuz’’ dedi.

Karşılamada YBŞ komutanlarından Dıjwar Feqir de bir konuşma yaparak, "Sizleri görmenin sevincini yaşıyoruz. Bir yandan da yoldaşlarımızın şehadeti bizleri derinden üzdü. 51 insanımızı büyük bir mutlulukla karşılıyoruz. DAİŞ’in elinde bulunan bütün esir insanlarımızı kurtaracağız. İşgal altında olan topraklarımızı özgürleştireceğiz’’ şeklinde konuştu. 

Kadın meclisi adına bir konuşma yapan Neam İlyas da, tüm Êzidîleri kendi topraklarına sahip çıkmaya çağırarak, "Başka ülkelerde fayda aramayalım. YBŞ var, YJŞ var, meclislerimiz var. Kendi ellerimizle intikamımızı alacağız. Şehitlerin kanıyla bu imkanlar yaratıldı. Direnerek kazanacağız’’ dedi.

TEV-DA Başkanı Ömer Salih de Êzidî toplumunun inancı ve değerleriyle özgür bir yaşamı inşa etmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.