HPG yaşamını yitiren 5 gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG; Ağrı, Şırnak ve Amed’de farklı tarihlerde yaşamını yitiren 5 HPG gerillasının kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Mardin doğumlu Özgür Şen (Bakur Baz) ve Bingöl doğumlu Hakan Taş (Çekdar Serhat) Amed’de Haziran 2016’da; Siirt doğumlu Muzaffer Öğütçü (Devran Mısırç) ve Mardin doğumlu Delil Konak Şırnak’ta Kasım 2016’da; Van doğumlu Hanifi Karagülle (Şiyar Begiri) ise Ağrı’da Ekim 2016’da yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitirdi.

HPG açıklamasında yaşamını yitiren gerillalara ilişkin şunlar dile getirildi: “Botan, Serhat ve Amed. her biri Kürdistan’da direnişin sönmeyen ateşi olmuş ve bu direniş tarihten günümüze dalga dalga büyüyerek gelmiştir. Kürdistan halkının tarihteki sömürgeciliğe ve işgale her başkaldırısında bu isyancı ruh, ülke ve toprak sevgisi ve halkına adanmışlık olarak öne çıkmıştır. PKK ve Önderliğindeki özgürlük mücadelesi ise, bugün tüm Kürdistan halkının kenetlenerek sahiplendiği ve büyük kazanımları elde ettiği tarihsel bir süreci ortaya çıkarmıştır.

Bu görkemli tarihsel gelişmeyi yaratan şehitlerimizi anarken, 2016 yılı direniş savaşında şehit düşen Gabar (Delil Konak), Devran (Muzaffer Ögütçü), Bakur (Özgür Şen), Çekdar (Hakan Taş) ve Şiyar (Hanifi Karagülle) yoldaşları anmayı bir görev bilmekteyiz. Kuzey Kürdistan'daki 2016 yılı savaşı düşmanın en pervasız saldırılarını geliştirdiği bir dönem olmuş, bunun karşısında ortaya çıkan direniş savaşı, sergilenen kahramanlıklar, destanların yeniden yazılması gerektiğini bizlere göstermiştir.

Toprağına ve halkına bağlı bu yiğit savaşçılar, en amansız ve zorlu mücadele şartlarında yılmaz bir savaşçılık ortaya koymuşlardır. Bu örnek özellikleriyle andığımız Gabar, Devran, Bakur, Çekdar ve Şiyar yoldaşları bir kez daha saygıyla anıyor, iddia ve kararlılıkla mücadelemizi zafere taşıyacağımızı belirtiyoruz.”