HSM: AKP devletinin operasyonu fiyaskoyla sonuçlandı

HSM Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun binlerce askerle 20 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Amed’de gerçekleştirdiği operasyonun fiyaskoyla sonuçlandığını belirtti. HSM, operasyonda 28 asker öldürüldüğünü, 7 gerilla da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Halk Savunma Merkez(HSM) Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun Amed’de gerçekleştirdiği operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. HSM,  “20 Haziran günü işgalci Türk ordusu tarafından Amed eyaletimize bağlı Şehit Kendal, Şehit Serxwebûn, Şehit Ferhat, Şehit Remzi ve Apê Musa alanlarına dönük olarak Lice merkezli bir operasyon başlatılmıştır. ‘Küçük Kandilcikleri dağıtıyoruz’ adı altında tamamen yalan senaryolara dayalı olarak başlatılan ve 2 Temmuz gününe kadar devam eden bu operasyona on binlerce asker iştirak etmiş ve Kürdistan coğrafyası devlet güçleri tarafından ileri teknolojinin son ürünü olan silahlarla yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Yapılan bombardımanların bir sonucu olarak Lice arazisinin büyük bir kısmında yangın çıkmış, halkımızın bin bir emekle bakımını sağladığı bağ ve bahçeleri ile hayvanları büyük zarar görmüştür. Ayrıca bölgede bulunan her köyde işgalci Türk askeri tarafından halkımıza işkence uygulanmış, Mehlê Mezrası’nda olduğu gibi insanlarımızdan bu işkenceler sonucu yaşamını yitirenler olmuş ve bölge halkından çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır” dedi.

‘AMAÇ BÖLGE HALKINI SİNDİRMEK VE GÖÇERTMEK’

“Her şeyden önce, gerçekleştirilen bu operasyon boyunca köylerde dışarı çıkma yasağının ilan edilmesi, bu operasyonun bir amacının gerillayı hedeflemek olduğu kadar, bir amacının da yurtsever bölge halkını sindirmek ve göçertmek olduğunu göstermektedir” denilen açıklamada, “Evinden çıkamayan bir köylü tarlasını sulayamayacağına ve hayvanlarını otlatamayacağına göre, köyde nasıl bir yaşam sürecektir! Dolayısıyla bu operasyonun esas amacının halkımızı göçertmek ve buna paralel olarak bölgedeki yurtseverliği geriletmek olduğu bir gerçektir. Ancak derin yurtseverliğe dayalı Amed halkı, tüm baskılara, tutuklamalara ve katletmelere rağmen yurdunu terk etmemiş, çok onurlu bir duruş sergileyerek dimdik ayakta durmuştur. Halkımızın bu duruşu takdire şayandır” ifadelerine yer verildi.

'TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBELER VURULDU: 28 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ'

Komutanlık açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Öte yandan binlerce askerin katılımı ve yoğun teknik kullanımıyla bölge güçlerimize dönük de imhayı hedefleyen Türk ordu güçleri, bu konuda istediğini elde edememiş, gerillaya ağır darbeler vurmak bir yana, operasyon içerisinde ve dışarısında güçlerimizin gerçekleştirmiş olduğu eylemliliklerle kendisi ağır darbeler almıştır. 13 gün boyunca bütün silahlarını kullanarak Amed kırsalının bombalandığı ve on binlerce askerin tüm yönelimlerine karşılık olarak Amed eyaleti gerilla güçleri büyük bir direniş sergilemiş, en az 11 ayrı karşı saldırı eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemlerin sonucu olarak tespit edilen 28 asker öldürülmüş ve yaşanan tüm çatışmalar ve bombardımanların sonucunda 7 yoldaşımız şahadete ulaşmıştır. Yine bu süreç boyunca 2 savaşçımız esir düşmüş, 1 unsur da düşmana teslim olmuştur. Alanda bulunup da yakalanan bir kaç genç de gerilla gibi yansıtılmıştır; bu bilgi doğru değildir. Ayrıca 30 Haziran günü Pêşkevir mıntıkasında yaşanan çatışma sonrasında, değerli yurtsever Mehmet Şirin Kocakaya kahramanlık düzeyinde direniş sergileyerek düşmanın işkenceleri sonucu şehit düşmüştür.

‘AKP DEVLETİ OPERASYONUN SONUÇLARINI ÇARPITMAYA ÇALIŞMIŞTIR’

Bu operasyon boyunca istediğini elde edemeyen AKP devleti, her zaman olduğu gibi yine psikolojik savaş taktiklerine başvurmuş, bu operasyonun sonuçlarını çarpıtmaya çalışmıştır.

Özgürlük Hareketimizin çıktığı günden beri karşısında büyük bir mücadele verdiği ve dağıtılması, satılması, içilmesini yasakladığı; buna rağmen bölgedeki bazı alanlarda, karakolların yanında devlet korumasıyla ekilen uyuşturucu madde yapımında kullanılan bitkilerin gerillaya aitmiş gibi gösterilmesi bunun en açık örneğidir. Bütün halkımız, dost çevreler ve düşmanın kendisi de bilmektedir ki, devrimciler bu tür maddelerin ekimine de, kullanılmasına da karşıdır. Ama buna rağmen Türk devleti alçakça bir biçimde bu yalanı yıllardır tekrarlamaktadır. Kendisi yaratmış olduğu uyuşturucu trafiğinden elde ettiği gelirle savaş bütçesini tamamlayan ve aynı zamanda bölgede gençlerimizi uyuşturucu kıskaçlarına almaya çalışarak Kürdistan Özgürlük Hareketi’nden uzaklaştırmak isteyenlerin, kimsenin inanmayacağı bu tür propagandalara baş’vurması tam bir akıl yoksunluğudur.

DÜŞMANA ÖNEMLİ DARBELER VURULDU’

AKP devleti tarafından bu operasyon sürecine ilişkin yapılan bir dezenformasyon ise savaşın sonuçlarının gerçekten uzak bir biçimde kamuoyuna yansıtılmasıdır. Yaşanan 13 günlük savaşın bilançosu yukarıda belirttiğimiz gibi olmasına rağmen, ‘Kandilcikleri dağıttık’ diyerek yalan yanlış bilgilerle halkımızın moralini düşürmeyi amaçlamakta ve bunun çabası içerisine girmektedir. Gerçek şu ki AKP rejiminin sansasyonel bir biçimde geliştirdiği bu operasyon bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Gerilla güçlerimizin bu operasyon karşısında yüksek bir manevra kabiliyeti ve saldırı ruhu açığa çıkmış, düşman önemli darbeler almıştır.

AKP devleti, ne kadar yalana ve çarpıtmaya başvurursa başvursun, gerçekleri değiştiremeyecek ve haklı olan mücadelemiz hep kazanacaktır.

‘ŞEHİTLERİMİZİN ANISINI KÜRT HALKI VE ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYARAK YAŞATACAĞIZ’

Yaşanan bu 13 günlük çatışma sürecinde şahadete ulaşan Zinarîn, Egîd Kahraman, Egîd Mardin, Agir, Masîro, Şervan ve Zinar yoldaşlarımız ile değerli yurtsever Mehmet Şirin Kocakaya’yı saygıyla anıyor, anılarını amaçları olan Kürt halkının ve Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayarak yaşatacağımızı belirtiyoruz. Lice halkı şahsında tüm değerli-yurtsever Amed halkının direnişini selamlıyor, tüm Amed halkını gerillasıyla yekvücut bir şekilde mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”