HSM: Newroz ile içine girilen süreç, özgürleşme ve devrim sürecidir

HSM: Newroz’la birlikte içine girdiğimiz yeni süreç, Kürdistan halkı için bir çözüm, özgürleşme ve devrim sürecidir. Başta Önder Apo’nun özgürlüğü olmak üzere halkımızın özgürlüğü ve demokratik bir sistemin gelişmesi temel hedeftir.

Halk Savunma Merkez(HSM) Karargah Komutanlığı, “Kürt halkının diriliş ve özgürlük bayramı olan Newroz’u yeni bir baharın arifesinde karşılarken öncelikle Newroz'u gerçek anlamına kavuşturan, onun ruhunu temsil eden Önder Apo’nun ve tüm Kürdistan halkının, değerli şehit ailelerimizin, mücadele yoldaşlarımızın ve bu geleneğe inanan tüm halkların Newroz Bayramı'nı kutluyoruz. Direnişin ve özgürlüğün müjdecisi olan bu günü destanlar yaratarak bir çıkış ve hamle gününe dönüştüren tüm Newroz ve devrim şehitlerimizi Çağdaş Kawa Mazlum Doğan şahsında anıyor, şehitlerimize verdiğimiz sözü, bu kutlu gün vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz” dedi.

‘NEWROZ ZULME KARŞI BAŞKALDIRI VE ZAFER GÜNÜDÜR’

Kürdistan halkının kendisini Newroz ateşinde yaratarak varlığını bu kutsal topraklarda kesinleştirdiğini vurgulayan Komutanlık, “Newroz, ezilen halkların ve sınıfların birlik ve mücadele günü; köleci zulme karşı Kürt halkının öncülüğünde Ortadoğu halklarının zulme karşı başkaldırı ve zafer günüdür. Tarihi, sömürgeci güçlerin halkımıza karşı uyguladıkları zulümle şekillenen Kürdistan halkı, her fırsatta bu zulme karşı Newroz ateşlerini tutuşturarak direnmiş, bu temelde kurtuluşa ve zafere olan umudunu hiç bir zaman yitirmemiştir. Kürt halkı, zulmün en karanlık zamanlarında bile Newroz ateşlerini yakarak ve onun etrafında birleşerek bu inancını diri tutmasını bilmiştir. Özellikle Önder Apo’nun 1973 yılının Newrozu’nda Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin tohumlarını atmasıyla birlikte bu kutsal gün, Kürdistan halkı açısından sadece geleneksel bir gün değil; aynı zamanda öze dönüş, direniş ve özgürlüğünden taviz vermemenin de günü olmuştur. PKK’nin çıkışıyla birlikte Newroz ateşleri direniş ateşleri olarak göklere yükselmiş; Newroz, Kürdistanî değerlere ve özgürlüğe dönüş anlamına gelmiştir. Bu anlamda Kürt halkı bir Newroz halkı olduğu gibi, PKK de bir Newroz partisi sıfatına kavuşmuştur”  diye belirtti

HSM, açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Mücadele tarihimiz boyunca devam ede gelen her Newroz, yeni çıkışlara, yeni hamlelere ve yeni direniş dönemlerine sahiplik etmiştir. 1985 yılında ERNK’nin kuruluşunun ilan edildiği Newroz, 1990 yılında Nusaybin ve Cizre’de kitlesel serhildan hareketlerinin çıkış günü olmuş, 2005 yılında KCK ilan edilmiş, 2013 yılında ise Önderliğimizin tarihi deklarasyonu ile, “Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Hamlesi”nin başlangıç günü olmuştur. Başta Kuzey Kürdistan olmak üzere halkımızın sergilediği direniş ve mücadele ile Rojava Kürdistanı'nda gelişen devrimsel süreç ve Güney Kürdistan’da DAİŞ faşizmine karşı verilen mücadele, Ortadoğu bölgesinin yeni denkleminde Kürdistan halkını önemli bir yere taşımıştır. Bu, kuşkusuz Önder Apo’nun büyük emeği ve kahraman şehitlerimizin direnişi, halkımızın ve demokrasi güçlerinin fedakarlığı temelinde ortaya çıkmış bir gerçekliktir. Tüm kesimlerin ulaşılan bu sonucu doğru ele alması ve dönemin gereklerini yerine getirmesi büyük bir önem arz etmektedir.

2015 Newrozu’nu da yeni bir hamlesel çıkış gücüne dönüştüren Önderliğimiz, bu hamlenin demokratik yollarla başarısı için çok büyük fedakarlıklar sergilemesine rağmen, AKP devleti tarafından 1 yıldır kendisine ağırlaştırılmış tecrit işkencesi yapılmakta ve bu zaman zarfı içerisinde Önderliğimizden hiçbir haber alınamamaktadır. Diğer yandan ise hareketimize ve halkımıza diz çöktürmek için toplumun her kesimine ve özgürlük gerillalarına imha saldırıları düzenlemektedir. Ancak Devrimci Halk Savaşı esprisiyle sürece yüklenen Kürt halkı, başta Cizre, Sur, Nusaybin, Gever, Hezex, Silopi, Bağlar ve Şırnak olmak üzere birçok şehirde faşist AKP ordusuna karşı direnmiş, mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunu ortaya koymuştur. Geçen kış sürecinde halkımıza diz çöktürmek isteyen AKP devleti yenilmiş, kazanan Kürdistan halkı olmuştur.

‘2016 NEWROZU YENİ BİR SÜRECİN BAŞLANGICIDIR’

Halkımız 2016 Newrozu'nu, "Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan, Demokratik Türkiye!" şiarıyla karşılamaktadır. Bu temelde 2016 Newrozu da yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır. Yeni-demokratik toplumun inşa mücadelesinin daha üst bir aşamada verileceği bu tarihsel süreçte, HPG, üstüne düşen rolü oynamasını bilecek ve sürecin gerekli kıldığı görevleri başarıyla yerine getirme yeteneğini gösterecektir. Newroz’la birlikte içine girdiğimiz yeni süreç, Kürdistan halkı için bir çözüm, özgürleşme ve devrim sürecidir. Başta Önder Apo’nun özgürlüğü olmak üzere halkımızın özgürlüğü ve halkların eşitliği ile kardeşliğine dayalı demokratik bir sistemin gelişmesi temel bir hedeftir. Bu olmadan herhangi bir pozisyon değişikliğinin olmayacağı açıktır. Bu gerçeği çok iyi bilen bütün Kürdistan Özgürlük Gerillaları, Önder Apo'nun özgürlüğüne ve Kürdistan halkının özerkliğine kilitlenerek dönemin ruhuna uygun, doğru çizgi rotasında görevlerinin üstesinden gelmeyi başaracaktır. Halkların kardeşliğini ve özgürlüğünü tehlike altına almak isteyen tüm güçlere karşı rolümüzü oynama iddiamız her zamankinden daha önde, kararlılığımız her zamankinden daha fazla, irademiz daha büyük ve yüksek bir performansla savaşma potansiyelimiz daha güçlüdür. Kürdistan Özgürlük Gerillası, 2016 Newrozu'nu bu yoğunlaşmalarla karşılamaktadır.

‘2016 NEWROZU’NU GERİLLANIN COŞKUSU VE APOCU DİRENİŞ RUHUYLA KUTLUYORUZ’

Bu temelde, kış boyunca büyük fedakarlıklar sergileyerek özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu Newroz sürecinde alanlara çıkan tüm halkımızı bir kez daha selamlıyor; büyük özgürlük hamlesinin Newrozu olan 2016 Newrozu’nu özgürlük dağlarından gerillanın coşkusu ve Apocu direniş ruhuyla bir kez daha kutluyoruz. Başta sıcak savaş içerisinde bulunan Demokratik Özerk bölgelerde faşist AKP çetelerine geçit vermeyen özgürlük savaşçıları olmak üzere bütün Kürdistan parçalarında savunma görevinde bulunan tüm özgürlük kahramanlarının, tutsak yoldaşlarımızın, özgürlük mücadelesinde yer alan tüm militan ve sempatizanların Newrozu’nu kutluyor, tarihi zafer yürüyüşünde, Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürleştirilme hamlesinde herkese üstün başarılar diliyoruz.

‘GENÇLER GERİLLA SAFLARINA KATILMALI’

Geçtiğimiz süreç içerisinde büyük bir fedai ruhla gerilla saflarına katılan ve gerillayı Ortadoğu’da önemli bir güç haline getirmede büyük bir rol oynayan yurtsever-devrimci Kürdistan gençliğini mücadele tarihimizin final süreci olan bu dönemde de aynı tutumunu sürdürmeye, demokratik değerleri savunmanın garantörü olmak için gerilla saflarına katılmaya çağırıyoruz.”